Zekić nakon plasmana Sarajeva u 2. pretkolo Konferencijske lige: Potresna utakmica

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

FK SARAJEVO, na čijoj je klupi Zoran Zekić, plasiralo se u drugo pretkolo Konferencijske lige pobjedom protiv kazahstanskog Aktobea na penale. Sarajevo je imalo prednost od 1:0 iz prve utakmice i 25 tisuća navijača iza sebe kao pomoć do prolaska u sljedeći krug natjecanja. Slavilo je nakon raspucavanja penala na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Utakmica je završila 3:2 za Aktobe, za koji su u osnovnih 90 minuta pogodili Idris Umaev (41. minuta) i Adilkhan Tenzharikov (75.). Jedini gol za domaćina postigao je Giorgi Guliashvili iz teške pozicije na desnoj strani u 57. minuti. S ukupnih 2:2 ušlo se u produžetak u kojem je Jairo Jean pogodio ponovo za goste, no uspjeli su izjednačiti domaćini preko Renana Oliveire. Miomir Đuričković dobio je drugi žuti karton u 106. minuti pa je Sarajevo do kraja produžetaka bilo s igračem manje.

Zekić: Imamo još puno posla

Zekić je nakon utakmice dao svoj komentar na dramu i pobjedu kroz penale u seriji u kojoj je junak bio golman Sarajeva Emil Rockov, koji je obranio dva udarca s bijele točke.

"Prekrasna noć. Bila je uzbudljiva, ali i potresna utakmica za mene kao trenera. Odigrali smo na visokom nivou, ali smo promašili veliki broj šansi. Ipak, tek smo četiri tjedna zajedno, imamo još puno posla, ali ljepše je ići dalje sa samopouzdanjem. Ovo mi je treća europska utakmica koju sam igrao na penale i prva koju sam dobio", istaknuo je.

Sarajevo u sljedećem pretkolu ide na Spartak iz Trnave, a prva se utakmica igra već za tjedan dana. Domaćin će biti Sarajevo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.