HNL

Zekić: Smejem se, a plakao bih. Mi smo baš je*ena stranka

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

OSIJEK je prvi pratitelj vodećeg Dinama te njegov najveći konkurent u borbi za naslov u Prvoj HNL. Momčad trenera Nenada Bjelice ima dva boda manje i jednu utakmicu više od Dinama. Idući protivnik Osječana u 30. kolu HNL-a bit će Slaven Belupo, s kojim će igrati u nedjelju, od 17 sati, u Koprivnici.

Trener, a odnedavno i sportski direktor Slavena je Zoran Zekić, bivši trener Osijeka. "Osijek je u odličnoj formi, vrhunski su vođeni. Sigurno su motivirani, moramo biti spremni", rekao je Zekić. "Što se tiče moje momčadi i stanja s ozljedama, pokušavam biti pozitivan. Smejem se, smejem se, a plakao bih, kaže ona pjesma. Ali dobro, sve je to dio života. Vidjet ćemo tko će nam biti na raspolaganju."

"Ne smijem biti vulgaran, ali... Mi smo trenutno baš j... stranka. Protiv koga god igramo od tih favorita, svi očekuju da praktički ne bismo trebali ni igrati. Rekao sam, dobar dio mladosti navijao sam za Dinamo, što je u bivšoj Jugoslaviji bilo normalno. Neki su navijali za Partizan, Velež i ostale, a ja za Dinamo", govorio je Zekić.

"Ima tu svega, malo povišenih tonova, neshvaćanja"

"Osijek je moja ljubav, moj klub, moj grad. To ne moram dokazivati. Ali sada sam djelatnik Slavena, imam obavezu biti profesionalac. Osijek je favorit, ali igramo doma. Moramo dati sve od sebe. Osijek je najčvršća ekipa lige. Mi imamo probleme, znamo da je napadače teško pronaći. Ivan Krstanović još nije ušao u ritam. Ne mogu reći da se dečki ne kreću dobro. Sve nam je to poznato, nećemo kukati."

"Jedno njih 15 me izbacilo iz takta, ne mogu ih sve promijeniti, jedino sebe kao trenera. Ima tu svega: malo povišenih tonova, malo neshvaćanja, dnevnih životnih navika, mladosti... I ja sam bio u tim godinama. Sve te to vodi. Kada igračima dobro ide, trener ne treba. Kada si u krizi, potrebno je pronaći mudrost, pamet i pozitivu kako bismo se izvukli", nastavio je Zekić.

Zekić kaže kako su imali dugi period kvalitetnih nastupa. No situacija je sada nešto lošija, pri čemu ne smatra kako su se igrači opustili. Komentirao je i borbu za naslov prvaka HNL-a koja se ponajprije vodi između Dinama i Osijeka, a blizu su i Rijeka te Hajduk.

"Iza svake moje riječi digne se prašina"

"To je savršeno za ligu, ali nije financijski jer su odmakli od svih ostalih. Ne sviđa mi se, naravno, iz moje pozicije jer se ne možemo približiti njima. Iza svake moje riječi digne se prašina, a ja sam samo iskren čovjek. Imamo izazove i probleme s kojima se borimo i s kojima ćemo se boriti. U ozbiljnoj smo situaciji, nadam se da ljudi u klubu to razumiju."

U klubu, kaže, moraju pronaći model kojim će biti uspješniji. Pohvalio je, ujedno, širinu osječkog kadra. "Neki su moji igrači dobili šanse, a nisu ih iskoristili. Neki su napravili pomak, neki nisu. Pati me to kao trenera, mislim da nisam dovoljno napravio. Ne možeš igrati pet utakmica bez učinka i očekivati da je netko drugi kriv", zaključio je Zekić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.