Zekić suspendirao zvijezdu Sarajeva: Ne mogu biti mekan. Pravila se znaju

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

ZORAN ZEKIĆ je sa Sarajevom protiv Veleža ostvario visoku pobjedu od 4:0 u 10. kolu prvenstva BiH. Ipak, glavna tema nakon utakmice bio je Brazilac Renan Oliveira (27), koji se nenajavljeno našao izvan sastava Sarajeva. Premda službeni razlog nije naveden, mediji u BiH tvrde da je suspendiran zbog nediscipline.

Zekić je na pitanje o Oliveiri odgovorio: "Događa se proces života u nogometu. Sve će biti OK, svi znamo gdje smo i što smo i kakva su pravila kada prođeš vrata u kampu u Butmiru. Nemam luksuz da budem mekan, Sarajevo zahtijeva da moram biti pravičan. Ako budem pravičan, onda će me igrači slijediti, a ako ne, onda ću proći onako kako se puno puta prođe u životu."

Brazilski napadač već je jednom bio suspendiran u Sarajevu. Prošle sezone ga je iz sastava uklonio tadašnji trener Simon Rožman. Oliveira uz to ove sezone ne igra dobro te je u osam nastupa u prvenstvu zabio samo jedan gol. Usporedbe radi, u prvoj sezoni u Sarajevu je u 14 utakmica zabio devet golova u prvenstvu, a u drugoj je postigao 10 pogodaka u 24 nastupa.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.