Zemlja od 50 tisuća ljudi pred senzacionalnim plasmanom na rukometni Euro

Screenshot: YouTube (EHF)

RUKOMETAŠI Farskih Otoka stigli su nadomak senzacionalnog plasmana na Europsko prvenstvo. U pretposljednjem kolu kvalifikacija pobijedili su Ukrajinu s uvjerljivih 33:26 i zasjeli na treće mjesto skupine, što bi im trebalo biti dovoljno za izboriti Euro koji se iduće godine igra u Njemačkoj.

Euro je vrlo blizu

Farski Otoci s trećeg mjesta mogu pasti samo ako u zadnjem kolu izgube od Austrije, koja je sigurna na prvom mjestu, a Ukrajina pritom pobijedi Rumunjsku s barem sedam razlike, što i nije baš realno za očekivati s obzirom na to da je Rumunjska u prvom susretu bila bolja od Ukrajine s čak osam razlike.

Plasman na Euro izborit će četiri od osam najboljih trećeplasiranih reprezentacija, a Farski Otoci na tom su poretku trenutno treći i slobodno možemo reći da bi bilo pravo čudo da ih prestignu dvije ekipe.

Ovoj zemlji, odnosno autonomnom teritoriju u sastavu Danske od svega 50 tisuća stanovnika, bio bi to prvi povijesni plasman na neko veliko natjecanje ne samo u rukometu, nego općenito u timskim sportovima.

Uspjeh nije slučajan. Farski Otoci imaju strahovito talentirane igrače

Treba istaknuti da ovaj uspjeh Farskih Otoka nije slučajan jer se radi o reprezentaciji s nekoliko vrlo talentiranih rukometaša, koji će uskoro nositi dresove nekih od najjačih klubova svijeta. Čak 13 golova protiv Ukrajine postigla je najveća zvijezda, 20-godišnji srednji vanjski Elias Ellefsen a Skipagotu, koji će na ljeto postati igrač moćnog Kiela. Uz 13 golova podijelio je i osam asistencija.

Briljirao je i 17-godišnji lijevi vanjski Oli Mittun sa sedam pogodaka i tri asistencije. On je trenutno igrač švedskog Savehofa. Treba spomenuti i učinak desnog krila Hakuna West av Teiguma (21), koji je zabio šest golova, a od iduće sezone bit će rukometaš njemačkog velikana Fuchsea iz Berlina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.