Zettel osvojila Zlatnu lisicu, Fleiss završila na 24. mjestu

KATHRIN ZETTEL pobjednica je Zlatne lisice, slaloma u Mariboru. Na postolje su stale i Tina Maze i Maria Riesch. Nika Fleiss završila je 24.

U drugoj je vožnji najbolja bila Kathrin Zettel, koja je imala sreću što Marlies Schild nije uspjela završiti utrku. Schild je na stazu izišla posljednja i napravila je dobro vrijeme u prvom dijelu staze, ali nakon jedne pogreške morala je odustati.

Drugo mjesto dohvatila je domaća skijašica, Slovenka Tina Maze sa osam stotinki zaostatka za Zettel, dok je na trećem mjestu završila Maria Riesch sa 1,16 sekundi zaostatka. Zahvaljujući ovom rezultatu Riesch je skočila na prvo mjesto ukupnog poretka Svjetskog kupa uoči same završnice sezone. Na drugom mjestu sada je Lindsey Vonn, a treća je ostala Zettel.

Schild najbolja u prvoj vožnji

Nakon što su se niz stazu na Pohorju spustile sve skijašice u uvjerljivom je vodstvu nakon prve vožnje bila  Austrijanka Marlies Schild.

Pobjednica ovosezonskih utrka u Lienzu i Flachauu imala je čak sekundu i devet stotinki prednost ispred sunarodnjakinje Kathrin Zettel i 1.21 sekundu u odnosu na Njemicu Mariju Riesch.

Snijeg je padao cijelo vrijeme prve vožnje i otežavao posao skijašicama, a u takvim se uvjetima nije snašla naša Ana Jelušić. Loše je odradila svoju vožnju i u cilj ušla s čak 4.19 sekundi zaostatka za Schild. Završila je na diobi 36. mjesta.

Nika Fleiss je bila bolja, s 3.09 sekundi sporijim vremenom od vodeće Austrijanke Samoborka je dohvatila 21. mjesto. Riječanka Matea Ferk nije uspjela završiti prvu vožnju.

Svjetski kup, slalom Maribor (žene), rezultati:

1. Kathrin Zettel (Aut) 1:42,71

2. Tina Maze (Slo) +0.71

3. Maria Riesch (Njem) +1.28

4. Susanne Riesch (Njem) +1.36

5. Sandrine Aubert (Fra) +1.72

...

24. Nika Fleiss (Hrv) +3.43

...

Poredak u slalomu u Svjetskom kupu:

1. Maria Riesch (Njem) 433

2. Kathrin Zettel (Aut) 410

3. Sandrine Aubert (Fra) 361

...

12. Ana Jelušić (Hrv) 130

31. Nika Fleiss (Hrv) 36

...

Ukupni poredak u Svjetskom kupu:

1. Maria Riesch (Njem) 922

2. Lindsey Vonn (SAD) 894

3. Kathrin Zettel (Aut) 829

...

36. Ana Jelušić (Hrv) 130

75. Nika Fleiss (Hrv) 36

...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.