Ziheraš vs. Plačljivko u uspavanci i prevari desetljeća

BITKA Davida i Golijata, borba desetljeća, prijetnje dekapitacijom, dvanaest rundi i slomljeni nožni prst su iza nas. Medijska pompa oko borbe svjetskog boksačkog prvaka Vladimira Klička i njegovog izazivača Davida Haya je prošla. Kličko je pobijedio na bodove, odlukom sudaca i tako (p)ostao ponosni vlasnik četiri titule; WBO, IBF, WBA, IBO, što je zadnji put uspjelo Lennoxu Lewisu prije 12 godina.

BBC: Kličko je čekao kraj, a Haye nije otvarao gard

Strani mediji su njihovu borbu proglasili uspavankom, ali i prevarom desetljeća. Većina britanskih medija smatra da ni Kličko,a ni Haye nisu odradili posao kako treba. Optužuju Klička da je puno više priželjkivao kraj dvanaeste runde, nego Hayjevo otvaranje garda, kako bi mogao ići na zasluženi  godišnji odmor, kao što mu je to trener sinoć obećao. S druge strane, britanski pulen Haye je proglašen plačljivkom jer je nakon poraza oplakivao svoje stradalo stopalo, odnosno nožni prst.

 “Nije se trebao boriti ako je znao da ima slomljeni nožni prst.  Čemu plakanje i opravdavanje nakon borbe, zbilja ne razumijem. To je smiješno“, izjavio je najbolji boksački promotor u Velikoj Britaniji, Frank Warren, za BBC Radio 5. Savjetuje britanskom boksaču kako je vrijeme da se povuće s boksačke scene. “Zaradio je dovoljno novaca za normalan život, ne shvaćam zašto se još uvijek želi boriti“, upitao se Warren, te je nadodao kako ga nisu impresionirale Hayove prijašnje pobjede protiv Valujeva i Harrisona.

Frank Bruno: "Ako je Haye slomio prst, nije se trebao boriti“

Američki mediji, kao i britanski, nisu zadovoljni viđenim. Smatraju da su i jedan i drugi boksač ostali dužni publici. Ipak, čini se da su skloniji Kličku, pa tako smatraju da je Haye zaslužio titulu najboljeg svjetskog prijetitelja, jer nije ništa pokazao u odnosu što je tvrdio da će napraviti u ringu. Što se samog Klička tiče, američki mediji smatraju da je lako pobijedio Hayea držeći cijeli meč pod kontolom. i održavajući discipliniranost što je dovelo do uspavljujuće borbe.

Bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji, Frank Bruno, također je komentirao za BBC kako se Haye nije trebao boriti. “Ne možeš udarati, ne možeš se kretati. Slomljeni prst je ozbiljna stvar, nije se trebao boriti“ izjavio je Bruno, čiji je komentar prenio i Washington Post.

"Kličko nije Valujev"

Za talijanske medije nema dileme, David Haye je gubitnik desetljeća. Talijani navode kako je Haye pokušavao primjeniti taktiku koju je pripremio za Nikolaja Valujeva, ali je očito zaboravio da mu je protivnik Vladimir Kličko, svjetski prvak koji ne zna za poraz već godinama.

Njemački mediji smatraju kako je Kličko imao veoma težak posao. Udarac “dr. Steelhammera“, kako Kličku tepaju njemački mediji, nije mogao doći do izražaja jer se Haye odlično kretao, ali je i sam bio nedorečen.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.