Zinedine Zidane odbio poziv saveza da dođe na finale u Katar

Foto: Profimedia

FRANCUSKI nogometni savez pozvao je Zinedinea Zidanea kao posebnoga gosta u Dohu na nedjeljno finale Svjetskog prvenstva, u kojem će Francuska protiv Argentine braniti naslov uz Rusije. No razlog je samo raspirio glasine da će od siječnja naslijediti Didiera Deschampsa na klupi reprezentacije.

Zidane je, piše Mundo Deportivo, odbio poziv kako "ne bi uzimao pozornost od Deschampsa i reprezentacije" uoči nedjeljnog finala. Legendarni veznjak i bivši trener Real Madrida navodno je sa savezom već usmeno dogovorio preuzimanje nacionalne vrste od 1. siječnja, što bi mu bio prvi izbornički posao.

Deschamps može ostati ako sam tako odluči

Deschampsu istječe ugovor po završetku mundijala u Kataru, ali to ne znači da će otići jer postoje glasine da ima klauzulu prema kojoj na kraju godine može jednostrano produljiti suradnju i ostati na klupi.

Zidane je kao trener radio isključivo u Real Madridu, ali izuzetno uspješno jer je od 2016. do 2021. u dva mandata triput osvojio Ligu prvaka, a po dvaput domaće prvenstvo, Kup kralja, španjolski i europski superkup te Svjetsko klupsko prvenstvo. No u posljednjoj sezoni nije osvojio ništa pa je drugi put napustio Madrid i od tada je bez posla.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.