Zlatko Kumrić poražen u 1. kolu judo turnira na Olimpijskim igrama

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

ZLATKO KUMRIĆ (30), višestruki prvak Hrvatske u seniorskoj konkurenciji, izgubio je na startu judaškog olimpijskog turnira u Parizu u kategoriji do 100 kilograma. Nakon što je Katarina Krišto osvojila peto mjesto u kategoriji do 63 kg, a Barbara Matić jučer postala olimpijska prvakinja u kategoriji do 70 kg, satnica judo turnira na tatami je poslala i jedinog muškog hrvatskog predstavnika u judu. On je u meču 1. kola izgubio od sedam godina mlađeg talijanskog predstavnika Gennara Pirellija. 

Dvaput je Kumrić bio kažnjavan zbog neaktivnosti tijekom meča protiv 17. judaša svijeta. Otprilike dvije minute prije kraja borbe krenuo je aktivnije, no nije uspio svladati suparnika i ponovo se povukao. Četrdeset sekundi prije kraja dobio je i treću opomenu i završio svoj nastup u Parizu.

Inače, Kumrić je 24. u svojoj kategoriji na svijetu i tek drugi hrvatski judaš koji je nastupio na olimpijskim igrama. Prvi je bio Tomislav Marijanović u Londonu 2012. godine. Danas je Marjanović trener Zlatka Kumrića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.