HRVATSKI TRENERI

Zoran Zekić preuzeo mađarskog prvoligaša. Evo što za Index kaže o uvjetima u klubu

Foto: Diósgyőri VTK

HRVATSKI trener Zoran Zekić je u četvrtak i službeno postao trener mađarskog prvoligaša Diósgyőra. To je posljednji klub mađarskog prvenstva, a spas od ispadanja zasad mu bježi sedam bodova.

Zekić je odmah nakon jučerašnjeg potpisa ugovora s momčadi odradio prvi trening, a s dojmovima iz kluba javio nam se jučer navečer.

Diósgyőr ima jedne od najboljih navijača u Mađarskoj

"Došao sam na poziv ljudi s kojima sam već radio prije u Osijeku. Situacija ovdje u klubu je takva kakva je, teška je. Trenutno se klub bori za ostanak i nije nimalo jednostavno. Probat ćemo svi skupa to izvući, ako ide. Klub je inače dobar i velik, imaju jedne od najboljih navijača u Mađarskoj i svima je želja da se dignu na neke bolje pozicije", kazao je za početak 46-godišnji hrvatski trener.

U Diósgyőr su nedavno uložili Osijekovi vlasnici Lorinc Meszaros i Ferenc Sakalj. Zekić je već bio u hrvatskom prvoligašu kada su u klub stigli mađarski vlasnici, a oni su poučeni dobrim iskustvom sa Zekićem opet pozvali njega da im vodi projekt. U preuzimanju Diósgyőra i Osijeka 2015. može se pronaći puno sličnosti.

Debi na klupi novog kluba Zekić će imati protiv Ferencvaroša

"Kada sam došao u Osijek, on je isto bio na posljednjoj poziciji. Tad još mađarski vlasnici nisu bili u klubu. Što se tiče rezultatskog dijela, situacija u Mađarskoj i Osijeku je slična, možda u Mađarskoj još i teža. Imamo još 18 kola, prva utakmica nam je protiv Ferencvaroša koji je apsolutni favorit u ligi", objasnio je Zekić čija momčad u proljetni dio sezone kreće već 20. siječnja.

Nakon što je u listopadu poslije godine i pol napustio moldavski Sheriff s kojim je osvojio dvije titule prvaka i jednu titulu u kupu, Zekića se povezivalo s hrvatskim prvoligašima Goricom i Hajdukom.

S Hajdukom nikada nije stupio u kontakt

"S Goricom sam imao razgovor kao što je imao i trener Siniša Oreščanin. To ne bih previše komentirao, želim im svu sreću. S Hajdukom me se medijski povezivalo, ali zapravo nikada nismo imali nikakav kontakt. To je jedina istina", otkrio je Zekić pa za kraj na pitanje je li mu Diósgyőr stepenica više u karijeri odgovorio.

"Uvjeti u Mađarskoj su puno bolji nego u Hrvatskoj. Kada sam vidio akademiju i stadion ostao sam iznenađen, ali to ne prate rezultati. Liga je jaka s odličnom infrastrukturom, puno se ulaže u nogomet. Nadam se da je ovo stepenica više za mene. Bit će ako ostanem u ligi jer ću onda moći razmišljati o nekim drugim stvarima. Trenerski posao je takav. Nisi loš trener ako uzmeš momčad koja je zadnja u ligi. Treba imati vjere u sebe."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.