Zovu ga Sadist. Modrić ga obožava, a Realov mučitelj sad mora vratiti Mbappea u formu

Screenshot: Twitter

"MISIJA: vratiti Mbappea", naslov je teksta madridskog Asa, u kojem piše: "Čovjek od Ancelottijevog povjerenja dobio je zadatak da Francuz opet bude najbolja verzija sebe nakon što je sezonu završio razočaravajućim neuspjehom na Euru. I nije tu problem samo Mbappeov slomljeni nos, ispadanje prije finala te samo jedan postignuti gol. Mbappe nije pravi već mjesecima. Točnije, od utakmica prve nokaut-runde Lige prvaka protiv Real Sociedada", piše As i nastavlja:

Mbappeu su ozljeda, neefikasnost i neuspjeh na Euru još najmanji problemi

"Mbappeove brojke prošle sezone u PSG-u su sjajne, ali i varljive. Postigao je 44 gola, ali još od predsezone je krenulo po zlu. Ključnu fazu priprema, u kojoj se nogometaši podnošenjem velikih fizičkih napora spremaju za ono što ih čeka, on je odradio bez suigrača.

Dok su oni bili na azijskoj turneji, Mbappe se odlukom predsjednika Al Khelaifija spremao sam, na popisu neželjenih, zato što je odbijao produljiti ugovor. Loš odnos s klubom te njegova nedovoljna pripremljenost i fizičko stanje, pogoršali su se od veljače. Mbappe je tada obavijestio klub da odlazi na kraju sezone, nakon čega ga je trener Luis Enrique sve manje koristio uz objašnjenje da priprema momčad na budućnost bez Mbappea."

Mbappea u pravo stanje vraća Realov ključni čovjek pred nevjerojatno iscrpljujuću sezonu

As otkriva tko je Realovo rješenje Mbappeovih tegoba: "Suočen sa svim ovim problemima, Real se okreće Antoniju Pintusu. Kondicijski trener, poznat po strogoći tijekom vježbi, sada je dobio projekt u stilu Cristiana Ronalda. Mbappe će ovog ljeta prvi put iskusiti glasovite "Pintusove metode" i shvatiti zašto su tako slavljene te koliko su trofeja donijele Realu.

U drugoj Ancelottijevoj eri za pravo mu daju po dvije osvojene La Lige i Lige prvaka, Kup kralja, Klupsko SP, jedan europski i dva španjolska Superkupa. Pintus je ključan Realu u predstojećoj sezoni, kada se bori za sedam trofeja i u kojoj ga čeka i do 70 utakmica.

Pintusovi prvi ciljevi su da Mbappe bude u najboljem stanju za osvajanje prvog trofeja u Realu, europskog Superkupa protiv Atalante 14. kolovoza, i prvog nastupa na Santiago Bernabeuu protiv Valladolida 11 dana kasnije." 

Pintusa je proslavio Modrić

Inače, Pintusa je prije dvije godine proslavio Luka Modrić, nakon jedne od najslavnijih utakmica Reala. Tada je Modrić gol do pasa razdragano ljubio i grlio sredovječnog ćelavca u trenirci i svima u svlačionici pokazivao na njega vičući:

"Pintusove metode, Pintusove metode!" Real je video ove situacije objavio uz status "Pintusov efekt", dajući tako njemu zasluge i za treći u nizu čudesnih povrataka i prolazaka u Ligi prvaka 2022., ovaj put protiv Manchester Cityja u polufinalu. 

Obožavao je Ronalda i zvao ga psihopatom

Onaj kojem se Real i njegova hrvatska legenda klanjaju je Antonio Pintus (61), talijanski kondicijski trener iza kojeg je impresivan životopis. Ovo su mu poslodavci od 1991. do danas: Chelsea, Udinese, Monaco, Juventus, West Ham, Marseille, Palermo, Sunderland, Real, Inter i opet Real. S njima je osvojio 31 trofej. Ono što je Modrić među veznjacima, to je Pintus u svojoj branši. Velikan i najbolji. 

Ovo mu je, dakle, druga gaža u Realu. Prvi put je tamo došao 2016., kada je trener bio Zinedine Zidane, i sjajno mu je išlo, pa je ostao i nakon Francuzovog odlaska 2018. Iako je gazio igrače, imao je odličan odnos s njima, a Pintus je posebno uživao raditi s fitness freakom Cristianom Ronaldom.

Real se bez njega slomio, a Perišićev i Brozovićev Inter s njim uzeo Scudetto

Njega je zbog nevjerojatne predanosti treningu i održavanju spremnosti nazivao psihopatom. Ipak, napustio je Real kada se vratio Zidane te je otišao kod Contea u Inter. U Realu ga je zamijenio ugledni Gregory Dupont, ali s katastrofalnim posljedicama. Dok je on tijekom 2020./21. pazio na fizičko stanje igrača Reala, imali su čak 114 ozljeda.

U isto vrijeme Pintus je briljirao u Interu te su mu pripisali velike zasluge za Scudetto 2021. Otišao je odande s Conteom, ali se onda iznenađujuće vratio u Real. Pintus je nevjerojatno predan trener kojem je disciplina sve te ništa manje ne priznaje od igrača koje trenira. Jako je strog i od igrača zahtijeva da promptno prihvate njegove metode jer je fitness iznimno važan za kvalitetu njihovih igara.

Nogometaši Chelseaja zvali su ga Sadist zbog svega navedenog. Fernando Morientes, legendarni golgeter Reala, s Pintusom je radio u Monacu i ovako svjedoči o njemu: "On je kao tetak ili ujak. Drag, ljubazan, ali istovremeno i gad. Imao sam zadovoljavajuća 83 kilograma, ali on me natjerao da za tri tjedna smršavim na 79 kila. Nikada u životu nisam bio gladan kao kad me on trenirao."

Jasno je zašto se upravo Modrić klanja sadističkom tetku

Nije dakle čudno da je upravo Modrić istaknuo Pintusove zasluge za novo u nizu Realovih čuda izborenih na mišiće jer otkako je otišao Ronaldo, on je u Realovoj svlačionici poznat kao fitness freak ili, što bi Pintus rekao, psihopat. 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.