Zubac produžio s Clippersima, dobit će bogatstvo za novi trogodišnji ugovor

Foto: EPA

IVICA ZUBAC i Los Angeles Clippersi dogovorili su trogodišnje produženje suradnje, objavljeno je na službenim internetskim stranicama NBA lige. Hrvatskom centru će za produženje ugovora pripasti 58.6 milijuna dolara. Produljenjem ugovora Zupcu je zajamčeno 70 milijuna dolara do 2028. Iza njega je najbolja sezona NBA karijere.

Prosječno je postizao 11.7 koševa, uz 9.2 skoka i 1.2 blokade po utakmici. Preciznost šuta iznosila mu je 64.9 posto. U NBA ligu stigao je u sezoni 2016./17., nakon što su ga u drugom krugu kao ukupno 32. izbor drafta 2016. godine doveli Los Angeles Lakersi.

Clippersi oslabljeni u novu sezonu

Nakon dvije i pol sezone među Lakersima prešao je u Clipperse, gradske rivale slavne franšize, te odmah preuzeo ulogu startnog centra u momčadi. U prošlosezonskom doigravanju Clippersi su bili poraženi od kasnijih finalista Dallas Mavericksa. Najdalje što je Zubac došao u doigravanju s njima bilo je konferencijsko finale 2021. godine.

Clippersi su za novu sezonu ostali bez deveterostrukog All-Star igrača Paula Georgea, koji se pridružio Philadelphia 76ersima na četiri godine za 212 milijuna dolara. Otišao je i Russell Westbrook, koji je prošli mjesec prešao u Denver Nuggetse.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.