Zubac umjesto jednog od najbližih prijatelja za suigrače dobiva zlostavljače žena

Foto: Profimedia

UZ ODLAZAK Klaya Thompsona iz Golden Statea i rastanak sa Splash bratom Stephenom Curryjem, najveća bomba početka prijelaznog roka za slobodne igrače u NBA ligi prelazak je Paula Georgea iz LA Clippersa u Philadelphiju. No dok su Warriorsi gubitak legende počeli pametno nadomještavati ciljanim igračima poput De'Anthonyja Meltona i Kylea Andersona, Clippersi počinju krcati momčad nasilnicima i kriminalcima.

Jedna od prvih objavljenih prinova Clippersa je Kevin Porter Jr., koji je bio prešutno prognan iz NBA lige zbog problematičnog ponašanja, koje je uključivalo i nasilje nad djevojkom. Njemu su dali dvogodišnji ugovor, a sad su se navodno okrenuli i Milesu Bridgesu, još jednom kontroverznom igraču, koji je već zbog sličnog izgreda odradio suspenziju u NBA ligi, ali sud ga je oslobodio zbog nedostatka dokaza.

Bridges pred djecom pretukao njihovu majku

Bridges (26) je prošle sezone nakon odrađene suspenzije odigrao 69 utakmica za Charlotte Hornetse i ostvario prosjeke karijere od 21 poena i 7.3 skoka, ali Hornetsi su odlučili ne produljiti mu ugovor, upravo zbog problema izvan terena. 

Njegov prvi incident bio je bacanje štitnika za zube na 16-godišnjeg protivničkog navijača u travnju 2022., ali kudikamo goru stvar učinio je idućeg ljeta, kad je pred očima svoje dvoje djece izmlatio njihovu majku, svoju tadašnju djevojku. NBA liga ga je suspendirala na 30 utakmica bez plaće, a slučaj je završio i na sudu, ali optužbe su naposljetku odbačene.

Iako nedvojbeno talentiran igrač, Bridges nije pobudio interes među drugim klubovima nakon isteka ugovora s Charlotteom, osim Clippersa, koji očajnički pokušavaju nadoknaditi gubitak Georgeova talenta, ne mareći za ljudske karakteristike. To su dokazali i dovođenjem Kevina Portera Jr., čime su posebno zaintrigirali Bridgesa, pokazavši da su "spremni igračima pružiti drugu priliku".

Porter fizički napao WNBA košarkašicu

Porter (24) prvo je imao problema sa zakonom zbog oružja, a "proslavio" se u svojoj drugoj sezoni kad je napravio kaos u Cleveland Cavaliersima, koji su mu bez njegova znanja promijenili mjesto u svlačionici nakon dovođenja novog igrača. Tri dana kasnije Cavsi su ga razmijenili u Houston.

U Rocketsima je u eri nakon Jamesa Hardena bilo bezvlađe i Porter se talentom nametnuo kao jedna od glavnih opcija te napucavao statistiku do prosjeka od 19.2 poena, 5.3 skoka i 5.7 asistencija u sezoni 2022./23. Ali uoči prošle sezone uhićen je pod optužbom za fizički napad na svoju djevojku i WNBA košarkašicu Kysre Gondrezick, a Rocketsi su ga smjesta suspendirali i uskoro razmijenili u Oklahoma City, koji ga je otpustio.

Niti jedan klub, unatoč neospornom talentu, više nije želio angažirati Portera, koji je sreću potražio u Europi i u nekoliko mjeseci u grčkom PAOK-u briljirao postižući 22 poena, 9.3 skoka i 6.8 asistencija. Pokazao je dovoljno da se Clippersi u očaju zbog Georgeova odlaska kockaju s tako problematičnim tipom.

Doveli i tipa koji je pokazivao penis psihologinji

Ali, klub je očito odlučan da nastavi davati prilike takvim "otkazanim" igračima, što su pokazali i tijekom prošle sezone dovođenjem Joshue Prima, kojeg su San Antonio Spursi otpustili nakon što je u više navrata pokazivao genitalije klupskoj psihologinji. Zbog takvog bizarnog izgreda nitko ga mjesecima nije pozvao, dok se nisu javili Clippersi.

Bridgesov transfer još nije blizu realizacije jer ga Clippersi ne mogu dovesti kao slobodnog igrača, nego istražuju mogućnosti trejda s Hornetsima, koji bi mu produljili ugovor, a onda ga poslali u Los Angeles. Glasine govore da bi u drugom smjeru išli važni rotacijski bekovi Norman Powell i Terance Mann.

Tako bi Clippersi novu sezonu u novoj dvorani Intuit Dome mogli dočekati u drastično promijenjenom sastavu. Ivica Zubac, koji je već sad starosjedilac s najduljim stažom u klubu, zasad je nedodirljiv kao stožerni centar pred najboljim godinama. Kawhi Leonard produljio je ugovor prošle sezone, a James Harden je sad potpisao dvogodišnje produljenje za 70 milijuna dolara. Russell Westbrook iskoristio je opciju o ostanku za četiri milijuna.

Ostale prinove

No ostatak rotacije bit će sasvim novi. Umjesto Masona Plumleeja u ulogu Zupčeve pričuve uskače Mo Bamba, francuski veteran Nicolas Batum vraća se nakon godine u Philadelphiji, u koju je otišao u paketu za Hardena, a nova imena su i defenzivci Kris Dunn te Derrick Jones Jr., koji stiže iz ovogodišnjeg finalista Dallasa.

Iako slaganje momčadi još nije gotovo, Clippersi zasad djeluju kao da će imati širu rotaciju, ali nipošto biti bolji nego prije Georgeova odlaska, a to znači da će i dalje biti sve dalje od naslova, posebno kad se zna da se većina ozbiljnih momčadi sa Zapada već pojačala.

Jedan od najvećih gubitnika ove rekonstrukcije Clippersa mogao bi biti Ivica Zubac, koji je izvrsno surađivao s Georgeom na terenu i izvan njega, budući da su njihove supruge Kristina i Danijela postale bliske prijateljice. Umjesto njega, dolaze dvojica s puno većim rezimeom u zlostavljanju žena nego u kvalitetnoj suradnji sa suigračima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.