Zvezda dogovorila posao od 15 milijuna eura po sezoni. Delije ga stopirale?

Foto: EPA

AKTUALNI prvak Srbije Crvena zvezda navodno je trebao sklopiti bogat sponzorski ugovor s kompanijom Rio Tinto, ali zaustavile su ga Delije, piše Sport Klub. Prema njima, najvjerniji navijači kluba s beogradske Marakane bili su jedina prepreka u dogovaranju unosnog sponzorstva.

Rio Tinto je britansko-australska tvrtka, jedna od najvećih rudarskih kompanija u svijetu. Prema novom dogovoru između Srbije i EU, Rio Tinto će kopati litij na području Jadra u zapadnoj Srbiji. Nastojanja ove kompanije da rudari u Srbiji godinama nailaze na velik otpor javnosti zbog predviđenog zagađenja okoliša. 

Rio Tinto demantirao pregovore

Crvenoj zvezdi je godinama glavni sponzor ruska državna kompanija Gazprom, koja joj plaća oko pet milijuna eura po sezoni, ali pregovori oko produljenja navodno su zapeli kada je generalni direktor kluba Zvezdan Terzić obavijestio Ruse da ima unosniju ponudu.

Rio Tinto nudio je između 12 i 15 milijuna eura po sezoni i posao je bio već uvelike dogovoren kada su ga stopirale Delije, najvjerniji navijači Zvezde koji imaju određeni utjecaj na rad kluba. Tako je propao plan Rio Tinta da preko Zvezde popravi imidž u Srbiji. Rudarska korporacija je naknadno reagirala i demantirala pregovore s beogradskim klubom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.