Zvezda prodala igrače za 26 milijuna eura i onda zadnji dan dovela tri kapitalca

Foto: Profimedia

CRVENA ZVEZDA je spektakularno okončala nevjerojatno i dvosmjerno aktivan prijelazni rok. U njemu je prodala igrača za ukupno 26 milijuna eura te na kupnje potrošila 16 milijuna eura. No navijače i sportsku javnost u Srbiji oduševila je onim što su ona i njen direktor Zvezdan Terzić izveli jučer, zadnjeg dana roka za registraciju igrača za Ligu prvaka. 

Zvezdu tamo čekaju jako teški suparnici: Inter, Barcelona, Benfica, Milan, Stuttgart, PSV, Monaco i Young Boys. Kako bi im se dostojno suprotstavila i napravila europski iskorak, Zvezda je krenula u last-minute ofenzivu na tržištu, posebno zato što je ostala bez najboljih igrača. Osman Bukari je otišao u Austin za 7, a In-Beom Hwang u Feyenoord za 8 milijuna eura. 

Vraćen as koji je skupo prodan. Jurić ga je psovao i izbacio iz Torina

Vratila je Nemanju Radonjića (28), zločestog dečka srpskog nogometa, koji se sukobljavao s gotovo svim trenerima. Od Ivana Jurića, koji ga je znamenito izvadio iz igre u Torinu neposredno nakon što ga je uveo, do izbornika Piksija Stojkovića, zbog kojeg je odbio igrati za Srbiju. Lijevo krilo je sjajno igralo za Zvezdu do prije šest godina. Tako je Radonjić izborio transfer u Marseille uz odštetu Zvezdi od 12 milijuna eura.

Sada ga srpski prvak vraća za milijun eura odštete Torinu. Telegraf ističe: "Ovo je Zvezdin posao stoljeća jer je igrača kojeg je prodala za 12, vratila za milijun eura. Ali ta odšteta će biti podijeljena u četiri rate, koje će se plaćati više godina. Zvezda tako praktički neće ni osjetiti odštetu za ovaj transfer, a dovela je veliko pojačanje, koje kasnije može opet unovčiti za veliki novac, posebno ako se ima na umu da Radonjiću godi Marakana i da je prošli put eksplodirao u Zvezdi."

Konačno dovedena najveća želja Zvezdinog Zvezdana: "To je kao kada u ergeli vidite kvalitetno ždrijebe koje se razlikuje od ostalih"

Rade Krunić (33), kojeg je karijera vodila od rodne Foče do Scudetta s Milanom, došao je bez odštete iz Fenerbahčea. Dogovor srpskog i turskog velikana je da se to riješi podjelom na jednake dijelove odštete od Krunićevog budućeg transfera. Defenzivni veznjak reprezentacije Bosne i Hercegovine donosi Zvezdi ogromno iskustvo igranja u jednoj od najjačih liga jer iza njega je 181 utakmica u Serie A.

Krunićevo dovođenje je ispunjenje najveće Terzićeve želje, što je priznao svojevremeno u intervjuu za Telegraf: "Ne mogu prežaliti Radu Krunića. To je igrač koji mi se jako svidio. To je kao kada u ergeli vidite kvalitetno ždrijebe koje se razlikuje od ostalih. I kako trči i kakvu moć ima. Htio sam ga dovesti čim sam došao u Zvezdu. To je bio igrač koji je tada vrijedio 250 ili 300 tisuća eura. To je ništa, jer sada vrijedi milijune. Međutim Zvezda je bila u takvom kanalu tada da nisam mogao ništa napraviti."

Ludi kraj prijelaznog roka zaključen drugim najbržim igračem Bundeslige, koji je dotukao Bayern

No Zvezda više nije u "kanalu", nego je od Lige prvaka zaradila desetke milijune eura. Zapravo, financijski stoji tako da je, osim navedenih, dovela na posudbu uz opciju otkupa za 10 milijuna eura i zvijezdu kluba Bundeslige, i to njenog viceprvaka. Silas (25), desno krilo reprezentacije Konga i do jučer Stuttgarta, ozbiljan je igrač. Za pet godina u kultnom njemačkom klubu odigrao je 132 utakmice, postigao 35 i namjestio 21 gol.

Sjajno je igrao dvije zadnje sezone za njemačkog velikana. Pretprošle je bio jedan od najzaslužnijih što nije ispao iz prve lige, a prošle je golovima i asistencijama pridonio da se Stuttgart senzacionalno probije na drugo mjesto i do Lige prvaka. Sezonu je završio sa 7 golova i 6 asistencija. Zabijao je i namještao golove protiv Bayerna i Borussije Dortmund, a u pobjedi 3:1 nad Bavarcima, kojom je Stuttgart u završnici sezone uzeo drugo mjesto najvećem njemačkom klubu, po jedan gol je postigao i namjestio.

Silas je i drugi najbrži igrač Bundeslige. Tako je opisan na službenom YouTube kanalu lige prije tri godine pred utakmicu Bayerna i Stuttgarta. Tada je to najavljeno kao duel sprintera Alphonsa Davisa i Silasa, od kojih je prvi najbrži sa zabilježenih 35.95 kilometara na sat, dok je Silas odmah iza njega s brzinom od 35.42 kilometra na sat.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.