Zvezdin trener s 1.5 milijuna eura plaće nakon debakla u LP-u razbjesnio navijače

Foto: Profimedia

NAJSKUPLJI trener u povijesti Crvene zvezde s najskupljim pojačanjima ikad doživio je debakl u Ligi prvaka. Već kolo prije kraja skupine prvak Srbije nema šanse ni za treće mjesto i nastavak europske sezone u nokaut-fazi Europa lige, nego je već jasno da će biti zadnji u skupini. Porazom kod švicarskog prvaka Young Boysa (2:0) u petom kolu Zvezda je zakucana na dno sa samo jednim bodom i gol-razlikom 5-12.

Zvezda je doživjela debakl, ali bit će još gore

Očekuje se da skupinu završi s još gorim brojkama jer je u zadnjem kolu čeka dolazak Manchester Cityja. Goropadni Guardiolin i Gvardiolov prvak Europe pobijedio je svih pet utakmica do sada, a očekuje se da tako završi i meč u Beogradu. Navijači Zvezde i srpska javnost zbog svega su ogorčeni na igrače Zvezde, ali prije svih na trenera Baraka Bakhara.

Nakon niza sjajnih europskih sezona očekivao se velik iskorak

Zvezda i Srbija očekivali su da ovo bude godina velikog iskoraka najvećeg kluba u Ligi prvaka. Zbog niza sjajnih europskih rezultata Zvezda je nagrađena izravnim plasmanom u Ligu prvaka i bogatom novčanom nagradom. Zato je ljetos na pojačanja potrošeno bogatstvo. Tako je uz odštetu od 5.5 milijuna eura doveden korejski veznjak In-beom Hwang iz Olympiacosa, dok je napadač Cherif Ndiaye, nekadašnji golgeter Gorice, plaćen 4 milijuna eura.

Barak Bakhar doveden je, pak, kao autor čuda Maccabija iz Haife, čovjek koji je u Ligi prvaka pobijedio Juventus. Tako je i plaćen. Zvezda ga je učinila najskupljim trenerom u povijesti kluba s godišnjim primanjima od 1.5 milijuna eura, dok je za njega platila i odštetu od pola milijuna eura. Par mjeseci kasnije s Izraelcem je doživjela spomenuti debakl u Ligi prvaka i tek drugo mjesto u srpskom prvenstvu.

Zvezda je dala bogatstvo za igrače i izraelskog trenera. Dobila je potop u Ligi prvaka i drugo mjesto u Srbiji

Zvezdi, koja je osvojila šest srpskih naslova zaredom, drugo mjesto iza najvećeg rivala Partizana, i to na polovini regularnog dijela sezone, velik je neuspjeh. Bakharu se zamjera što je na pripremama uigravao jednu momčad, prvenstvo igra s drugom i gubi od Čukaričkog i Voždovca, dok u Ligi prvaka nastupa i gubi sve redom s trećom momčadi. Bakhar je razbjesnio navijače Zvezde na presici nakon poraza za ispadanje iz Lige prvaka: 

"Počeli smo jako dobro, imali smo takve šanse da poslije šest minuta vodimo s tri gola. Ali poslije promašaja primili smo dva gola, onda smo imali još više šansi, ali smo sve promašili. To bi bila priča ove utakmice."

Je li ovo Vaš ili neuspjeh kluba?

Svi smo pogriješili, krivnja je svačija, završili smo posljednji i to je greška. Želim izvući dobre stvari iz ove igre, igrali smo sve utakmice i vjerovali smo do kraja. Morali smo se pomučiti da damo gol, trebalo nam je sreće. Ponosni smo zbog toga što su igrači dali mnogo, a moramo i gledati u budućnosti.

Razmišljate li o ostavci?

Nikada ne odustajem, vjerujem u momčad i igrače i dat ću sve od sebe da nastavim.

Primate previše golova?

Mislim da smo igrali dobro, primili smo glupe golove, to je nogomet, imali smo bolje šanse, ali nismo postigli golove.

Zabijate premalo?

Ne mogu ja otići na teren i postići gol. Ponavljam, imali smo ogromne šanse, to su stopostotne šanse, tih šest-sedam puta, bilo bi drugačije, odradili smo dobro sve do posljednjih akcija, ali nismo postigli gol.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.