Zvezdini igrači podržali navijača koji je osuđen zbog pokušaja ubojstva te im prijeti nova kazna

IGRAČI Crvene Zvezde nosili su majice s likom Uroša Mičića koji je prije nekoliko dana osuđen na deset godina zatvora zbog pokušaja ubojstva policajaca.

Najnoviji skandal potresa Crvenu Zvezdu i srpsku nogometnu javnost nakon što su igrači beogradskog kluba na utakmici protiv Jagodine napravili nesvakidašnju akciju.

Naime, izašli su na utakmicu s majicama na kojima je bio lik Uroša Mičića, navijača,  koji je pravomoćno osuđen na deset godina zatvora jer je na utakmici Crvena Zvezda - Hajduk Kula bakljom pokušao ubiti policajca.

Podsjetimo, u pauzi između prvog i drugog poluvremena susreta Crvena zvezda - Hajduk Kula, 2. prosinca prošle godine, došlo je do sukoba navijača Crvene zvezde i policije. Incident je počeo sukobom grupe navijača i jednog policajca u civilu. Situacija je izmakla kontroli kada je policajac izvadio pištolj i ispalio dva hica u zrak. Policajac je, iz neposredne blizine, potom pogođen sa nekoliko baklji i dijelovima polomljenih stolaca.

"Klub će snositi odgovornost zbog nesportskog ponašanja igrača i navijača. Delegat na utakmici će podnijeti prijavu te će o kazni odlučiti disciplinski sudac", rekao je čelnik čovjek za natjecanje Branislav Delić za B92.

Crvena Zvezda  će sigurno dobiti novčanu kaznu, a postoji mogućnost igranja pred praznim tribinama zbog toga što su igrači izaši na teren s majicama "Pravda za Uroša".

"Navijači su nas molili da obučemo majice te smo to učinili jer smo smatrali da im toliko dugujemo zbog njihove podrške. Konzultirali smo se s ljudima u klubu i oni nisu ništa imali protiv" , rekao je kapetan Crvene Zvezde Nenad Milijaš o ovom incidentu.

Sam klub je također u svojem priopćenju istaknuo kako ne vide u ovome neki veliki problem te da su igrači samo svoje navijače. Beogradski klub je ipak javno podržao osobu koja je osuđena za pokušaj ubojstva službene osobe te će zbog toga sigurno biti sankcioniran. Na potezu je Nogometni savez Srbije.

M.Š.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.