Esport

Zvijezda Arsenala ima novi hobi, gledajte ga online kako igra videoigre

Screenshot: Twitter

VEZNJAKA Arsenala Mesuta Özila uskoro bismo mogli gledati uživo i izvan nogometnih travnjaka. Nakon što je bio ambasador najvećeg turnira u FIFA-i na svijetu, FIFA eWorld Cupa, osnovao je i vlastiti esport tim koji će se natjecati u tom esportu, a uskoro bi mogao početi streamati videoigre na Twitch.tv platformi. Özil se na društvenim mrežama zahvalio Twitchu na otvaranju njegovog kanala. Međutim, više se radi o poslovnom ulaganju nego hobiju.

>Mesut Özil pokreće vlastiti esport tim

>Tisuće ih gledaju dok igraju videoigre i od toga dobro zarađuju

Mesut Özil je otvorio Twitch.tv kanal na najpopularnijoj platformi za streamanje videoigara. Iako nije službeno potvrđeno koja je svrha kanala, za očekivati je da ćemo na njemu uskoro uživo moći gledati Özila kako igra videoigre i to vjerojatno FIFA-u 19. Nije Arsenalov igrač prvi koji se odlučio na takav potez, nije prvi čak ni u Premiershipu. Pretekao ga je Dele Alli iz Tottenhama, koji na svom Twitch.tv kanalu povremeno streama Fortnite i to sa suigračima iz kluba. Iza ovog poteza Özila vjerojatno stoji marketinški plan za promociju njegovog esport tima u kojem okuplja nekoliko profesionalnih FIFA igrača. 

Özil je ove godine bio ambasador FIFA eWorld Cupa, svojevrsnog svjetskog prvenstva u FIFA-i 18. U više navrata je pokazivao kako i sam voli videoigre, a pokretanjem vlastitog tima hobi je pretvorio u investiciju. Team Ozil trebali bismo gledati na svim relevantnim FIFA turnirima. Kako bi to bilo moguće, cilj mu je dovesti po jednog igrača iz pet velikih regija. Dosad je potpisao dva, FIFA eClub World Cup prvaka Fatiha ‘Üstuna’ Üstuna i Brazilca Pedra ‘PResende97’ Resendea. Želja mu je navodno i aktualni prvak FIFA eWorld Cupa Mossad ‘MSDossary’ Aldossary. 

Izglednije je da ćemo na Özilovom kanalu češće gledati njegove igrače nego njega samog te da publicitet globalne zvijezde koristi za promociju nove investicije. Na nogometnom planu Özilu i ne ide najbolje. Bio je na udaru kritika nakon lošeg rezultata njemačke nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a kritike su se nastavile i nakon početka sezone u Arsenalu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.