10. Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici

Screenshot: Street View

ODRŽAVA se Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Na jubilarnom, desetom izdanju sajma, zemlja partner je Francuska:

"Na sajmu ukupno sudjeluje više od 80 izlagača iz Europe, Sjeverne Amerike, Bliskog istoka i Azije i svi ti izlagači će predstaviti svoje studijske programe i programe stipendiranja. Ovogodišnji sajam će također imati bogat popratni program, uključujući i gostovanje uvaženog znanstvenika iz Francuske, a također i okrugli stol o reformi studentskih potpora u Hrvatskoj."

Tomas Farnell iz Instituta za razvoj i obrazovanje kaže da će na sajmu biti i razne radionice za studente i učenike:

"Mi ćemo imati niz radionica o tome koji su svi standardizirani ispiti nužni za studiranje u inozemstvu i dat ćemo primjere na koji način se najbolje pripremiti za takve radionice. Naši će sponzori također imati radionice o tome kako se najbolje pripremiti za prijave za posao i za prijave za stipendije."

Prošle godine 10 tisuća posjetitelja

Na sajmu će biti i predavanje znanstvenika Stanislava Duška Erlicha o utjecaju mikroorganizama na ljudsko zdravlje i bolesti, kao i predstavljanje francuskog sistema obrazovanja:

"Središnje prezentacije za posjetitelje sajma će održati profesorica koja je savjetnica generalnog direktora za visoko školstvo francuskog ministarstva obrazovanja i istraživanja, koja će predstaviti sustav visokog obrazovanja i istraživanja u Francuskoj, kao i stipendije francuske vlade, budući da je Francuska zemlja partner ovogodišnjeg sajma."


Prošle godine sajam je obišlo više od 10 tisuća posjetitelja, što najbolje govori o tome koliko su studenti i njihove obitelji zainteresirani za ponudu i koliko je ovaj događaj potreban:

"Da bi se informirali o tim ključnim prilikama koje se predstavljaju, dakle i za stipendiranje studija u Hrvatskoj, i za studiranje u inozemstvu."

Ulaz na sajam, kao i sudjelovanje u svim popratnim sadržajima je besplatan. Sajam će u utorak (14.10) u NSK trajati od 10 do 18 sati. Dva dana kasnije, u četvrtak (16.10) sajam će se održati i u Rijeci.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.