10 dobrih vijesti tjedna

Foto: Index, Pixsell, X, Facebook

INDEX svake nedjelje donosi deset dobrih vijesti tjedna - priče o dobrim ljudima koji nesebično pomažu drugima, malim i velikim uspjesima, važnim sportskim podvizima, znanstvenim otkrićima i svim drugim događajima koji su nam uljepšali tjedan.

Ovo je deset takvih priča koje su obilježile tjedan iza nas.

10.  Čovjeku iz Austrije pokvario se auto u Hrvatskoj, iznenadio ga potez mehaničara

Čovjek iz Austrije sa suprugom, dvoje male djece i punicom bio je na odmoru u Hrvatskoj. Dok je putovao nazad za Austriju, pokvario mu se automobil u mjestu kod Popovače. S obzirom na to da nije mogao dalje voziti s neispravnim automobilom, potražio je pomoć lokalnih majstora.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

9. Srbin i Crnogorac pomogli ozlijeđenoj gospođi na Hvaru

Žena je pala na stepenicama i ozlijedila kuk, a u pomoć su joj priskočili mladići iz Crne Gore i Srbije koji su svojom gestom dirnuli mnoge.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

8.  Riječki vatrogasci spasili malenu vjevericu iz šumskog požara

Vatrogasci DVD-a Drenova imali su intervenciju šumskog požara na području Hreljin-Plase-Melnice. U akciji je sudjelovalo šest vatrogasaca sa šumskim vozilom i autocisternom. No vjerojatno se nisu ni nadali da će tijekom intervencije naići na - malenu vjevericu. 

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

7. Mario je imao 10 dana kada je upoznao klaunove doktore: Uljepšali su mu bolničke dane

Mario je imao tek deset dana kada je prvi put susreo klaunove koji su mu tijekom odrastanja donosili osmijeh i radost u dane koje je proveo u bolnici. Susreta je bilo mnogo.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

6. U cresko-lošinjskom akvatoriju zabilježeno čak devet mladunaca dobrog dupina

Istraživači Instituta za istraživanje i zaštitu mora Plavi svijet ove su sezone zabilježili čak devet novorođenih mladunaca dobrog dupina. Dobri dupini u Jadranskom moru kote se za vrijeme toplijih mjeseci, a do kraja ljeta očekuje se još prinova.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

5. Filipinac u Hrvatskoj: "Radim gladan, žedan, završio sam na ulici." Mnogi mu sad nude posao

Nakon što je prije mjesec dana objavljena priča o Filipinci Arielu A. Montifaru, koji je rekao da gladan i žedan vozi autobus u Rijeci, a potom da je izgubio i taj posao te ostao na cesti, došlo je do obrata. Mnoge firme mu se javljaju i nude posao.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

4. Sandra Elkasević osvojila broncu na Olimpijskim igrama

Najbolja hrvatska atletičarka svih vremena Sandra Elkasević (34) osvojila je broncu na Olimpijskim igrama u Parizu. Našoj diskašici ovo je treća olimpijska medalja nakon zlata u Londonu i Riju. Srebro je osvojila Kineskinja Bin Feng, a zlato Amerikanka Valerie Allman.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

3. Lena Stojković osvojila brončanu medalju na Olimpijskim igrama

Lena Stojković (22) je osvojila brončanu medalju na olimpijskom turniru u taekwondou. U borbi za broncu je bila bolja od Merve Dincet, svjetske prvakinje iz Turske. Podsjetimo, hrvatska predstavnica u polufinalu je izgubila od Tajlanđanke Panipak Wongpattanakit s 2:0 u rundama u kategoriji do 49 kilograma. 

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

2. Splitski liječnici prvi put u povijesti Hrvatske izveli jedinstven zahvat

Kirurški tim Kliničkog bolničkog centra Split pod vodstvom dr. Antonija Majića, specijalista abdominalne kirurgije, izveo je kirurški zahvat laparoskopskog uklanjanja cijelog želuca. Ovaj zahvat izveden je prvi put u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe, a jedinstven je jer je cijeli operacijski postupak obavljen laparoskopski, odnosno minimalno invazivno. 

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

1. Vatrogasac dobio plaćeno ljetovanje: Hvala, ali želim to dati dječaku s leukemijom

Vatrogasac Josip Fabijanić koji je, iako je bio na godišnjem, gasio požar u Tučepima, odlučio je prepustiti plaćeno ljetovanje 16-godišnjem Damiru Pejiću iz Vukovara. Radi se o dječaku kojem se nakon smrti majke vratila leukemija.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.