10 dobrih vijesti tjedna

Foto: Pixsell, Index

INDEX svake nedjelje donosi deset dobrih vijesti tjedna - priče o dobrim ljudima koji nesebično pomažu drugima, malim i velikim uspjesima, važnim sportskim podvizima, znanstvenim otkrićima i svim drugim događajima koji su nam uljepšali tjedan.

Ovo je deset takvih priča koje su obilježile tjedan iza nas.

10. Novaku nakon treninga na teren utrčao dječak i zagrlio ga. Tenisač oduševio reakcijom

Novak Đoković odradio je duži trening tijekom dva slobodna dana između dva meča na US Openu. Potom se trebao vratiti u prostorije US Opena. Dok je krenuo prema izlazu, prema tenisaču se zatrčao jedan dječak i čvrsto ga zagrlio.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

9. Apel bolesnog oca koji je tražio da se Matt Smith snimi za njegovu kćer urodio plodom

Apel bolesnog oca urodio je plodom. "Javljam samo da smo dobili video od dvoje glavnih glumaca iz Dr. Whoa. Jedna od njih je jako poznata (Avengers, Dr. Who, Jumanji, Čuvari galaksije). Čekamo finalni video", otkrio nam je skladatelj koji je prenio njegov apel. 

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

8. Privatna bolnica kod Zagreba testira kvantni CT, prvi takav na svijetu

Hrvatska je u EU druga po smrtnosti od karcinoma, a preventiva će, uz vrhunsku tehnologiju, promijeniti rezultate liječenja, poručio je ministar zdravstva Vili Beroš nakon što je s premijerom Andrejem Plenkovićem posjetio Specijalnu bolnicu Radiochirurgia Zagreb, koja je dobila na testiranje kvantni CT.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

7. Danijela iz Zagreba je neizmjerno zahvalna vatrogascima, spasili su njezinog psa

Priča iz Zagreba još jedan je dokaz da hrvatski vatrogasci neumorno i predano obavljaju svoj posao. Na Facebook stranici Vatrogasna postrojba Zagreb objavljena je poruka žene koja je im je neizmjerno zahvalna jer su izašli na teren i spasili njezinog kućnog ljubimca, psa Tori. 

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

6. Prekrasan prizor u Turopolju: Rode, čaplje i galebovi pušteni su u prirodu

Udruga AWAP Divlje životinje sredinom je kolovoza na rehabilitaciji imala rode, koje su se pripremale za povratak u prirodu. Osim njih, tu su još i četiri sive čaplje te dva galeba. Ptice su pronađene ozlijeđene, a u Udruzi AWAP su ih rehabilitirali. Nakon što su se uvjerili da su dobro, vraćene su na slobodu.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

5. Radnica pumpe u Rijeci našla kuvertu s više tisuća eura, predala je policiji

U Novom Vinodolskom je u subotu građanka na parkiralištu pronašla novčanik s više stotina eura, osobnim dokumentima i bankovnim karticama njemačkog državljanina.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

4. Jaka bura nosila čovjeka u gumenjaku u Podvelebitskom kanalu, spasila ga kapetanija

U spasilačkoj akciji u Podvelebitskom kanalu spašena je osoba nošena po jakoj buri na plutajućem gumenjaku. Službenici starigradske Ispostave lučke kapetanije odmah su po dojavi isplovili i počeli pretraživati područje od Krišca prema Santišu i pronašli osobu, koja je potom neozlijeđena spasilačkom brodicom prevezena na polazišnu lokaciju, čime je akcija uspješno okončana.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

3. Dva prijatelja iz Splita organizirala su obroke za hrabre vatrogasce na terenu

Žrnovnica i Donje Sitno danima su se borili s vatrenom stihijom koja se proširila i na Gornje Sitno. Više od 300 hrabrih vatrogasaca neumorno je gasilo požare, a dva prijatelja iz Splita, inspirirana njihovom žrtvom, odlučila su im pomoći koliko god mogu u ovoj teškoj situaciji.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

2. Hrvatski znanstvenici razvili cjepivo, jedna doza mogla bi pružati doživotnu zaštitu

Međunarodni tim znanstvenika na čelu s našim virusnim imunologom Lukom Čičin-Šainom u suradnji s timom akademika Stipana Jonjića u Rijeci otkrio je cjepivo čija bi jedna doza mogla pružati sigurnu doživotnu zaštitu, i to od više sojeva istog virusa, kao i od više zaraznih bolesti poput gripe i covida-19.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

1. Umirovljenik Milan (82) iz Istre donirao ukupno 86.700 eura zdravstvenim ustanovama

82-godišnji Milan Grozić iz Vranja, nadaleko poznat po velikim donacijama zdravstvu, ovog je puta Istarskim domovima zdravlja, Ispostavi Pazin, za potrebe Stacionara donirao bolnički krevet s lateralnim nagibom, antidekubitalni madrac, trapez i infuzijski stalak, u vrijednosti od oko 6.5 tisuća eura.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.