10 dobrih vijesti tjedna

Foto: HGSS

INDEX svake nedjelje donosi deset dobrih vijesti tjedna - priče o dobrim ljudima koji nesebično pomažu drugima, malim i velikim uspjesima, važnim sportskim podvizima, znanstvenim otkrićima i svim drugim događajima koji su nam uljepšali tjedan.

Ovo je deset takvih priča koje su obilježile tjedan iza nas.

10. Drastično skočio broj nosoroga u Indiji, više nisu ugroženi: "Izvanredno"

Populacija indijskih nosoroga premašila je 4000 primjeraka i u 40 godina gotovo se utrostručila. Populacija indijskog nosoroga, kojih je sredinom 19. stoljeća bilo mnogo, smanjila se zbog sportskog lova, krijumčara rogova i smanjenja prirodnog staništa toliko da je 1960-ih postao jako rijedak.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

9. Dječak otet 1951. u parku u Kaliforniji, obitelj ga pronašla živog nakon 70 godina

Muškarac koji je otet kao šestogodišnjak dok se igrao u kalifornijskom parku 1951. godine pronađen je više od sedam desetljeća kasnije zahvaljujući online testu podrijetla te starim fotografijama i isječcima iz novina.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

8. VIDEO Gojko iz Jadrije spasio život labudu. Sad su nerazdvojni

Stanovnik Jadrije Gojko Mijalica je krajem svibnja ispred svoje kuće zatekao teško ozlijeđenog labuda koji je imao otvoreni prijelom nadlaktične kosti star više mjeseci, koji je doveo do infekcije.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

7. Matej se nakon 12 godina sa suprugom Irkinjom vratio u rodni Osijek i pokrenuo posao

Matej Vrdoljak iz Irske odlučio se sa suprugom, rođenom Irkinjom Kate, vratiti u rodni Osijek, gdje su zajedno pokrenuli posao. Matej i Kate sada vode bar sa zdravom hranom i pićima koji su, prikladno, nazvali Fresh.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

6.  Hrvatski učenici osvojili dvije medalje na svjetskom natjecanju u engleskom jeziku

Hrvatski učenici osvojili su dvije medalje na svjetskom natjecanju u znanju engleskog jezika Hippo Olimpijadi "Engleski bez granica", koje je u talijanskom Assisiju okupilo 250 finalista iz 60 zemalja.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

5. Hrvatska ima najbolji 15-minutni grad u regiji. Evo što to znači

Sony Computer Science Laboratories iz Rima objavila je studiju o najboljim 15-minutnim gradovima svijeta. Promotrili su ukupno 10 tisuća gradova, a u regiji je najbolje prošao - Osijek.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

4. Splitski policajci Mario i Ante uočili dim kako suklja pa spriječili veću štetu

Zahvaljujući dobrom oku i hrabrosti dvojice splitskih policajaca, Maria Prgometa i Ante Majića, spriječena je veća šteta, ali i onečišćenje zraka koje je moglo nastati da nisu reagirali na vrijeme nakon što su uočili crni dim koji je sukljao iz skladišta na području splitskog kvarta Stinice.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

3. Kreće projekt liječenja staničnom imunoterapijom

Zaklada Zora započela je s projektom uvođenja stanične imunoterapije u Hrvatskoj koja se pokazala vrlo uspješnom u liječenju malignih bolesti. Četiri oblika inovativne terapije učinkovita su kod pacijenata kod kojih ostali oblici liječenja više ne daju rezultate.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

2. U riječkom neboderu planulo ulje na tavi, stvar je spasio dječak

U subotu je u Rijeci izbio požar na 18. katu nebodera koji je, srećom, prošao bez većih posljedica. Riječki vatrogasci naglašavaju pametnu i ispravnu reakciju dječaka koji se našao na mjestu događaja, u kuhinji. 

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

1. HGSS dronom pronašao nestalog muškarca. "Spašen je još jedan život"

HGSS je uz pomoć drona pronašao i spasio čovjeka koji je nestao na području Požege. "Uz pomoć bespilotne letjelice spašen još jedan ljudski život! Osoba nestala u okolici Požege uočena je iz zraka na obali Orljave", objavio je HGSS.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.