10 dobrih vijesti tjedna

Foto: JVP Zagreb

INDEX svake nedjelje donosi deset dobrih vijesti tjedna - priče o dobrim ljudima koji nesebično pomažu drugima, malim i velikim uspjesima, važnim sportskim podvizima, znanstvenim otkrićima i svim drugim događajima koji su nam uljepšali tjedan.

Ovo je deset takvih priča koje su obilježile tjedan iza nas.

10. FOTO Dan otvorenih vrata zagrebačkih vatrogasaca. Djeca su baš uživala

U Vatrogasnoj postrojbi Zagreb, na Savskoj cesti 1, održan je Dan otvorenih vrata. Građani su se mogli bolji upoznati s vatrogascima i njihovim radom.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

9. Novi test otkriva rak jajnika u 96% slučajeva: "Ovo je od ključne važnosti"

Najprecizniji ultrazvučni test može otkriti 96 posto karcinoma jajnika kod žena u postmenopauzi, pokazalo je novo istraživanje, a rezultati upućuju na to da bi upravo taj test trebao zamijeniti test standarda skrbi koji se trenutačno koristi.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

8. Emotivan trenutak na predstavi Enisa Bešlagića u Rijeci

Enis Bešlagić je sa svojom predstavom Da sam ja neko gostovao u Rijeci. Nakon predstave podijelio je emotivan trenutak sa Sedinom Muhibić, djevojkom iz Sarajeva kojoj je uručio svoju nagradu Enisov najsmijeh. Glumac na završetku svake svoje predstave nekome iz publike dodijeli ovu nagradu, a ovoga puta dao ju je djevojci čija životna priča inspirira. 

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

7. Djelatnici NP-a Krka spasili promrzlo lane koje se prepalo psa i pobjeglo iz šume

Dirljiv primjer iz Nacionalnog parka Krka dolazi s Visovačkog jezera, gdje su djelatnici Parka i franjevci s Visovca pronašli promrzlo lane, koje je najvjerojatnije pobjeglo iz obližnje šume preplašeno psom. Zbog nepažnje vlasnika psa, koji nije bio na povocu, lane se odvojilo od majke, no nasreću, zahvaljujući pažnji i brizi djelatnika Parka, spašeno je i vraćeno u svoje prirodno okruženje.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

6. Nakon sedam godina plamenci sletjeli u Nin

Nakon sedam godina plamenci su se vratili u Nin. Sletjeli su na bazene tamošnje solane. Naime, tamo im je poslastica - račići slaništari bogati crvenim pigmentom.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

5. Srndać koji je lutao Novim Zagrebom napokon je uhvaćen i pušten u prirodu

Mladi srndać koji je tijekom ljeta lutao Novim Zagrebom, ponajviše kvartom Kajzerica i rasadnicima Zrinjevca, napokon je pušten u prirodu.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

4. VIDEO Muškarac u BiH usred poplave spasio uplašenu mačku od sigurne smrti

U Kiseljaku je zabilježen hrabri čin spašavanja mačke od sigurne smrti, a snimka je objavljena na društvenim mrežama.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

3. Mostarac ponudio besplatan smještaj obitelji s djecom iz Jablanice: "Budite ljudi"

Smrtonosne poplave zahvatile su više gradova i mjesta u Bosni i Hercegovini, a jako je teška situacija u Jablanici, gdje je, prema službenim informacijama, poginulo najmanje 16 osoba.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

2. Bračni par iz BiH spasio sedmero ljudi od poplave, na leđima nosili dijete do obale

Obilne padaline koje su zahvatile veći dio Bosne i Hercegovine izazvale su smrtonosne poplave u više gradova. U ovim teškim trenucima pojavili su se i neočekivani junaci - Semir ef. Jahić i njegova supruga.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

1. Vozač i kontrolor u Splitu spasili život srednjoškolki: "Nije disala, puls joj je bio visok"

Petnaestogodišnjoj srednjoškolki odjednom je u autobusu broj 37 iz Splita prema Kaštelima pozlilo i pala je u nesvijest. Priskočio je prvi kontrolor, a potom i kolega vozač te su ju održavali na životu do dolaska hitne pomoći.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.