10 dobrih vijesti tjedna

Foto: Armin Durgut/PIXSELL/Instagram/TikTok/Facebook

INDEX svake nedjelje donosi deset dobrih vijesti tjedna - priče o dobrim ljudima koji nesebično pomažu drugima, malim i velikim uspjesima, važnim sportskim podvizima, znanstvenim otkrićima i svim drugim događajima koji su nam uljepšali tjedan.

Ovo je deset takvih priča koje su obilježile tjedan iza nas.

10. Dok su svi bježali, ona se vratila na Floridu jer nije htjela ostaviti kujicu samu

Dok su svi bježali, Danie Boop iz Tampa Baya, jednog od najteže pogođenih područja, jurila je automobilom kući jer nije mogla ostaviti svoju kujicu Murphy samu u kući.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

9. Policajci spasili psa kojeg je netko privezao za ogradu prije uragana

Pas je bio na putu kojim je prolazio uragan Milton, a prizor je uznemirio mnoge. Srećom, sve je završilo dobro jer su policajci uspjeli spasiti psa.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

8. Desetak djelatnika ZOO-a u Tampi uragan Milton dočekalo sa životinjama

Desetak zaposlenika zoološkog vrta, uključujući veterinare i radnike u održavanju, suočilo se s olujom u ZOO-u sa svojim krznenim i pernatim štićenicima. 

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

7. Vatrogasci u Međimurju spasili mačića koji je četiri dana bio na stablu

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pribislavec spasili su mačića koji je četiri dana proveo na drvetu na otprilike 20 metara visine. 

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

6. VIDEO Nika i njen pas Garmin iz Hrvatske došli u BiH tražiti ljude u ruševinama

Hrvatski Modul za traganje i spašavanje u urbanim sredinama srednje kategorije (MUSAR) sudjelovao je u potrazi za stradalima u poplavama koje su prije 3 dana pogodile Bosnu i Hercegovinu.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

5. Zara se vratila kući nakon što je neumorno tragala za nestalima u Jablanici

Brojni pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja uključili su se u pružanje pomoći u Jablanici nakon poplave koja je odnijela 20-ak života. Među njima bili su i dvoje Korčulana, vodič za spasilačke pse i vrijedna njemačka ovčarka. Svi oni su članovi HGSS-a Orebić.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

4. Dalmatinski bajkeri prikupili 10.000 eura za Filipovo (15) liječenje. Traži donora

U još jednoj humanitarnoj akciji pet dalmatinskih moto klubova prikupljeno je 10.000 eura za liječenje petnaestogodišnjeg Filipa Leme, dječaka iz Kaštela koji se liječi od aplastične anemije u KBC-u Zagreb.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

3. Antonio nije mogao jesti, piti, disati. Liječnici iz Dubrave su mu promijenili život

Antonio se rodio s deformacijom lica, nije mogao jesti, piti ni disati, imao je glavobolje, okolina mu se rugala. Uz pomoć 3D softvera liječnički tim doktora Dediolija izveo je tri operacije na Antonijevu licu. Potpuno su mu promijenili život nabolje.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

2. HGSS spasio osobu iz poplava u BiH: "Bila je u nesvijesti, od jutra su na terenu"

Hrvatski spasioci koji pomažu susjednoj Bosni i Hercegovini, pogođenoj razornim poplavama i odronima, spasili su jednu osobu. "Naši dečki su otkrili dosad, nažalost, tijela četiri poginule osobe, a jednu osobu koja je bila u besvjesnom stanju su pronašli i spasili joj život", rekao je ministar Davor Božinović.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

1. Katica je imala tumor. Liječnici KB-a Dubrava su joj novom metodom spasili život

Iza 67-godišnje gospođe Katice pet je operacija. Zbog dobroćudnog tumora na mozgu veličine 8 centimetara ostala je i bez dijela lubanje. Tri mjeseca poslije je na nogama. Prvi put u Hrvatskoj i regiji neurokirurzi su pacijentici ugradili printani nadomjestak lubanje od PEEK-a, materijala koji je najsličniji kosti. 

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.