100.000 čitatelja reklo za koga će glasati za predsjednika. Ovo su rezultati

Doto: Pixsell, EPA, Shutterstock

U Indexovoj anketi u kojoj smo vas pitali koga podržavate na predsjedničkim izborima koji će se održati krajem ove godine (a možda i početkom iduće) dosad je zabilježeno oko 100.000 glasova.

>> ANKETA Bulj, Milanović, Primorac, Selak Raspudić, Kekin... Za koga ćete glasati?

Sve je više kandidata, a posljednji se predsjedničkoj utrci priključio Mostov gradonačelnik Sinja Miro Bulj. 

Time se i broj (potencijalnih) kandidata koji su javno objavili da će se kandidirati približio brojci deset. 

Zasad su svoju kandidaturu najavili aktualni predsjednik Zoran Milanović, koji će na izbore kao SDP-ov kandidat, nezavisna saborska zastupnica i bivša zastupnica Mosta Marija Selak Raspudić, Dragan Primorac, koji će na izbore kao HDZ-ov kandidat, Ivana Kekin kao kandidatkinja stranke Možemo.

Kandidaturu su najavili i Tomislav Jonjić, Dražen Keleminec (A-HSP) te Aurora Weiss, savjetnica Milorada Dodika, koja također želi na Pantovčak, Branka Lozo kao kandidatkinja Doma i nacionalnog okupljanja, nove stranke Marija Radića, te naposljetku Mostov Miro Bulj. 

U anketi Indexa najviše čitatelja, njih 51 posto, izjasnilo se da podršku daje aktualnom predsjedniku Zoranu Milanoviću. Drugi je trenutno Miro Bulj, za kojeg je glasalo 10 posto čitatelja. Treći je Dragan Primorac, kandidat kojeg podržava HDZ, s 9 posto. Četvrta je Marija Selak Raspudić također s 9 posto. Peta je Ivana Kekin iz Možemo s 8 posto podrške. 

Šesti je "kandidat" nitko. Da ne namjerava glasati ni za koga, reklo je 7 posto čitatelja. S podrškom od 2 posto i manje su Tomislav Jonjić, Branka Lozo iz DP-a, Dražen Keleminec iz A-HSP-a i Aurora Weiss. 

Glasati možete i dalje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.