Obitelj amiša u SAD-u jela gljive iz šume. 11 članova se otrovalo

Ilustracija: Shutterstock

Jedanaest članova amiške obitelji u SAD-u, uključujući djecu, prebačeno je u bolnicu nakon što su pojeli otrovne gljive, kažu dužnosnici.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Delta-Cardiff opisalo je trovanje kao "incident s masovnim žrtvama" u Peach Bottom Townshipu u okrugu York u saveznoj državi Pennsylvaniji, piše BBC.

Pojeli gljive koje je član obitelji ubrao u šumi

Vatrogasci su za lokalne vijesti rekli da je član obitelji rekao da im je pozlilo nakon što su pojeli gljive koje je jedan od njih našao u šumi i donio kući za večeru.

"Član obitelji koji je prijavio trovanje hodao je par kilometara kako bi pozvao pomoć jer obitelj nema telefon", rekao je glasnogovornik vatrogasne službe.

Završili su u bolnici

Šest vozila hitne pomoći odvezlo je pacijente u bolnicu. Na mjesto događaja pozvana je i državna policija Pennsylvanije.

Američka Agencija za hranu i lijekove preporučuje konzultacije s iskusnim stručnjakom kako bi se pravilno identificirale gljive koje su sigurne za jelo i kaže da je puno sigurnije nabaviti gljive u trgovinama ili na farmama gljiva.

Postoji oko 250 vrsta otrovnih divljih gljiva diljem Sjeverne Amerike, prema Centru za kontrolu bolesti British Columbia.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.