Otkriveno tko je vlasnik 11-metarske jahte koja se nasukala na Krku

Ilustracija: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

ZAVRŠENA je operacija izvlačenja jahte koja se u Hrvatskoj nasukala u subotu, a 24ur sada piše da se radi o jahti u vlasništvu slovenskog bogataša Tomaža Ročnika. Nije poznato zašto se brod nasukao na stjenovitu obalu Krka. Ozlijeđenih nije bilo, a brzo je organizirano spašavanje posade, piše 24ur.

U subotu navečer kod marine Punat na otoku Krku nasukala se duga jahta Tomy. Na plovilu dugom 11.6 metara nalazilo se šest osoba, svi slovenski državljani, među kojima i vlasnik Tomaž Ročnik, inače osuđivani poduzetnik. Slovence su morali spašavati s kopna jer je položaj s morske strane bio nedostupan, piše 24ur.

Jučer je uz pomoć dizalice podignuta i odvezena nasukana jahta, čija je procijenjena vrijednost 700.000 eura. Ne zna se kamo je odvezena, kao ni kakva je šteta nastala na plovilu. Ročnik je jahtu kupio lani u svibnju, kada je bio usred sudskog spora. Kako javlja Necenzurirano, Ročnik navodno ima vilu na Krku samo nekoliko stotina metara od plaže.

Tko je Ročnik?

Slovenskog poduzetnika, koji je svojedobno uvrštavan među najbogatije Slovence, sud je osudio na zatvorsku kaznu u slučaju propale tvrtke Klasje iz Celja te zbog zloporabe položaja u tvrtkama Toming Consulting i Millcom Skupina. Ročnik je kontrolirao i mrežu građevinskih tvrtki, pekara i tvrtki za nekretnine, a nakon stečaja Probanke 2013. nekoliko je njegovih tvrtki završilo u stečaju.

Unatoč osudi, Ročnik još nije na izdržavanju zatvorske kazne jer su on i njegov suosuđenik predložili alternativnu kaznu, o kojoj sud još nije odlučio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.