13 mrtvih u pucnjavi u SAD-u, napadač je počinio samoubojstvo

POLICIJA u gradu Binghamtonu je potvrdila da je u napadu ubijeno najmanje 12 ljudi, a napadač je svoj krvavi pohod završio samoubojstvom. Lakše i teže je ranjeno ukupno 26 osoba.

Policija zasad još uvijek ne želi potvrditi napadačev identitet, međutim lokalni mediji pišu da se radi o 42-godišnjem Jiverlyju Voongu iz susjednog Johnson Citiyja.

Ranije je javljeno da je napadač hicima iz vatrenog oružja ubio najmanje četiri osobe, nakon čega je najmanje 20-40 ljudi uzeo kao taoce. Naoružani muškarac pucao je u zgradi Američke građanske asocijacije (ACA) u Binghamtonu.

Ubojica je u zgradi u kojoj je smještena ustanova za pravnu skrb o imigrantima i izbjeglicama, počeo pucati iz vatrenog oružja. U to vrijeme se održavao test za ljude koji su podnijeli zahtjeve za američkim državljanstvom. Ubojica je upao u razred u kojem se održavao ispit te je počeo pucati po ljudima.

Policija okružila zgradu

Prvi pucnji su odjeknuli oko 10.30 sati po lokalnom vremenu. Napadač se potom sakrio u zgradi gdje je držao veći broj taoca. Jake policijske snage okružile su zgradu da bi kasnije upale unutra i oslobodile taoce.

U događaj se uključio i Savezni istražni ured (FBI) koji je poslao pregovarača specijalistu za talačke situacije. Prema nekim izvorima, napadač je bio naoružan automatskom puškom ili puškom velikog kalibra.

Nekoliko minuta nakon dojave o pucnjavi oko zgrade su se pojavile na desetine policajaca, a nešto kasnije stigli su i snajperisti specijalne jedinice za borbu protiv terorista.

Prije nego je zapucao muškarac je svojim automobilom blokirao stražnja ulazna vrata zgrade nakon čega se uputio prema prednjem ulazu. Policija je ispred zgrade pronašla dva pištolja kojima se koristio prilikom upada u objekt.

Prema neslužbenim izvorima, dispečeri hitne službe 911 tijekom krize su ostvarili nekoliko telefonskih kontakata s ljudima zatočenim unutar zgrade. Policija je kasnije priopćila da je kod napadača nađen osobni dokument koji sugerira da je star 42 godine. Motivi napada još uvijek nisu poznati.

R.I.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.