Agrokor zbog neplaćanja izgubio licencu za otkup grožđa u Makedoniji?!

Foto: Arhiva

VINARIJA "Vizba" iz grada Valandova na jugu Makedonije, u vlasništvo Roto Grupacije iz Zagreba koja je dio Agrokora, izgubila je licencu za otkup ovogodišnjeg grožđa radi neplaćenog duga prema lozarima, javlja portal Biznis plus.

 To je jučer u makedonskom parlamentu rekao zamjenik ministra poljoprivrede, Zoran Konjanovski koji je po prvi put javno objavio četiri vinarija koje su zbog neplaćenog otkupa iz prošle godine izgubili pravo na otkup grožđa ove godine.
 
Ovo energično demantira direktorica vinarije "Vizba", Vita Huzjan koja tvrdi da su vinogradari u cijelosti isplaćeni, ali da je zbog "objektivnih razloga odgođeno plaćanje posljednje rate". Vjeruje da će ovaj "nesporazum" s Ministarstvom poljoprivrede uskoro biti riješen.
 
U Ministarstvo poljoprivrede, i danas potvrđuju da je "Vizba" izgubila licencu, ali navode da sve vinarije mogu vratiti licencu ukoliko prije početka otkupa plate zaostali dug i plate zateznu kamatu koja teče od 30 travnja, kada je bio zadnji rok za plaćanje prošlogodišnjeg roda.
 
"Vizba" iz Valandova obično godišnje otkupljuje oko 10 milijuna tona grožđa, a proizvodi oko 13 milijuna tona vina.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.