Alkotestirali ga u 14.30 sati: HRT potvrdio da je šef pravne službe bio pijan, ali izvan radnog vremena



TROČLANO povjerenstvo koje je osnovano po nalogu predsjednika Uprave HRT-a Josipa Popovca ispitalo je slučaj koje je javnosti otkrio saborski zastupnik HNS-a Goran Beus Richemberg prepričavši da je šef pravne službe HTV-a Dino Paškov u alkoholiziranom stanju nasrnuo i bacio stolicu na pravnicu Silviju Žužul kojoj je uručena opomena pred otkaz.

> > Pijani šef pravne službe na HRT-u bacio stolicu na pravnicu koja je dobila opomenu pred otkaz?!

U njihovim zaključcima navodi se kako na osnovu iskaza svjedoka, radnika HRT-a, ne postoje poremećeni međuljudski i radni odnosi između radnika Pravne službe, kao i radnika s nadređenima, izuzev Silvije Žužul koja tvrdi da je mobbingirana od strane svojih nadređenih. Podsjetimo, incident na Prisavlju na svom Facebook profilu prepričao je zastupnik HNS-a zaključivši kako su Paškova izveli zaštitari ih zgrade nakon što mu je izmjereno 1,16 promila alkohola u krvi.

"Dotična pravnica već u više navrata upozoravala je na nepravilnosti i nezakonite ugovore Uprave HRT-a", napisao je Beus Richembergh na svom Facebook profilu.

Nakon radnog vremena: Šef je imao 1,16 promila u 14.30 sati


Povjerenstvo je danas, dva dana nakon incidenta, utvrdilo kako se zaista između Žužul i Paškova dogodio verbalni duel između 9 i 10 sati u ponedjeljak, kao i da je uzrok duelu bila opomena pred otkaz Žužul.

"Prema iskazima Žužul i radnika kojima je Žužul naknadno prepričala događaj, Paškov je uzrujan 'stolicom lupio o pod'. Žužul nije sigurna je li Paškov za vrijeme događaja bio u alkoholiziranom stanju.  Žužul je zatražila zaštitu u Odsjeku zaštita oko 14 sati, mailom u 14.19 sati, a prema njezinim riječima zaštitu je zatražila između 12 i 13 sati", navodi se u zaključcima Povjerenstva u kojima se dodaje da je Paškov oko 13 sati napustio HRT te se oko 14.30 sati vratio na HRT po svoje stvari kada je i alkotestiran.

Također utvrđeno je kako je "Paškovu u 14.30 sati izmjereno 1,16 promila alkohola u krvi u trenutku kada više nije bio na poslu".

Nije nikada upozoravala

"Žužul nije nikada upozoravala na nepravilnosti i nezakonite ugovore Uprave niti bilo koga drugoga na HRT-u. Nikada se svojim nadređenima nije obratila s takvim ili sličnim upozorenjem", napominju u HRT-u referirajući se na izjave zastupnika HNS-a kako je pravnica dobila opomenu i zbog toga jer je ukazivala na nezakonitosti.


Prema dostupnoj dokumentaciji HRT je dao opomenu pred otkaz Žužul jer je "izostajala s radnog mjesta tijekom radnog vremena, povjerene zadatke obavlja je nemarno i nepravovremeno pa je tako zabilježeno neopravdano propuštanje pristupa na zakazano ročište dana 5. travnja te da je davala netočne podatke o prisutnosti na radu, prekovremenim satima rada kao i trajanju službenih putovanja, a o čemu je već usmeno upozoravana".

Zastupnik HNS-a imao rezultate alkotestiranja prije Uprave

HRT je osudio javni istup zastupnika Beusa Richemberga jer je, kako navode, iznio neistinite i neprovjerene informacije koje su "potpuno neprimjerene ulozi saborskog zastupnika. Također HRT je izrazio čuđenje da je Beus Richemberg rezultate alkotestiranja znao i objavio 2 sata prije nego što su za njih doznali rukovoditelji Paškova i Uprava HRT-a.

Predstavka radnika: Sa šefom odjela nikakvih problema

Index je u posjedu i predstavke radnika zaposlenih u Odjelu Pravnih poslova HRT-a koji je potpisan od strane dvanaest osoba u kojima stoji, između ostalog, da nikada nitko od njih nije imao problema s rukovoditeljem Odjela.

"Želimo skrenuti pažnju da je cijeli slučaj u javnosti prikazan potpuno neistinito te predstavlja vrhunac neprimjerenih í nekolegijalnih postupaka Silvije Žužuč čiji je cilj bio prvenstveno diskreditiranje rukovoditelja Odjela Pravnih poslova HRT-a ali i izazivanje nereda, incidenta i skandala za cijeli HRT, kao i prikrivanje stvarnih razloga zbog kojih je ista dobila upozorenja. Ukazujemo da ta, kao i druga ponašanja Silvije Žužul smatramo potpuno neprimjerenim i neprihvatljivim, te ističemo kako je ista kroz duži vremenski period prouzročila niz neugodnih situacija s nekoliko kolega, čime je narušena do tada normalna i kolegijalna atmosfera unutar Odjela, a što se odrazilo i na funkcioniranje samog Odjela", stoji u Predstavci.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.