Beogradski aerodrom postaje lider u regiji, već sada ima promet kao Zagreb i Ljubljana zajedno

Foto: beg.aero

AERODROM "Nikola Tesla" bi, poslije formiranja "Air Srbije" i proširivanja reda letenja na 12 destinacija, trebao postati najprometniji u regiji, piše RTS.

Aerodrom "Nikola Tesla" već sada ima obujam putnika kao aerodromi Ljubljana i Zagreb zajedno.
 
Međutim, formiranje "Air Srbije" i vrlo ambiciozno proširivanje reda letenja na 12 destinacija, trebalo bi povećati promet na Aerodromu "Nikola Tesla", posebno u zimskom razdoblju, i od njega napraviti najprometniju zračnu luku na Balkanu.
 
Ideja je da se u tri dnevna ciklusa polijetanja prikupe svi putnici iz okruženja i nakon toga, iz Beograda, leti na sve važnije odredišta jugoistočne Europe.
 
Zračna luka je, kako kažu nadležni, spremna, a to dokazuje i nedavni rekord od 17.000 putnika u jednom danu.
 
Od listopada, "Air Srbija" počinje veliki posao s Aerodromom Nikola Tesla.
 
U posljednjih nekoliko godina, i bez najave strateškog partnera, aerodrom je započeo velike investicije vrijedne nekoliko desetaka milijuna eura iz vlastitih prihoda.
 
Direktor Aerodroma "Nikola Tesla" Velimir Radosavljević kaže za RTS da dolaskom "Air Srbije" na aerodrom Nikola Tesla neće samo dobiti luka, već i cijeli zrakoplovni sektor Srbije.
 
"Modernizirana flota sa svjetskim managementom, s renomeom i reputacijom koji nosi Etihad Airways, ali i tradicijom naše nacionalne aviokompanije će doprinijeti dalekom većem poslovanju nego dosadašnji JAT, poštovanju vremena koje predviđa red letenja, vrhunsku uslugu u kabini što će putnicima omogućiti ugodan boravak i putovanje ", kaže Radosavljević.
 
Investicije koje su u toku odličan su odgovor na nove zahtjeve "Air Srbije".
 
Očekuje se veća učinkovitost, pa do kraja rujna stiže još šest aviomostova. Proširena je i platforma aerodoma za čak 26.000 kvadrata, kako bi primala veće zrakoplove, a u tranzit zoni otvaraju se novi sadržaji poput Srpske kuće, gdje će moći da se kupiti autohtoni proizvodi.
 
Air Srbija tražit će i smanjenje cijena mnogih aerodromskih usluga.
 
"Očekujemo da će tvrtka biti oslobođena prošlosti i tržišno orijentirana. Sigurni smo da će biti vrlo stroga u postavljanju zahtjeva naročito prema Aerodromu. Istovremeno kada bude dobila kvalitetne usluge ona će naravno regulirati svoje obveze na vrijeme", kaže Radisavljević.
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.