Čačić: Ne mogu biti trener ako će mi ulica postavljati bekove i halfove!

"NE MOGU biti trener, ako mi bekove i halfove postavlja ulica", tako je potpredsjednik Vlade Radimir Čačić pojasnio jučerašnju odluku Vlade da će ministri dovoditi svoje ljude na mjesta glasnogovornika i šefova kabineta bez natječaja.

"Bit će onih koji će tu odluku shvatiti dobronamjerno i onih koji će ju shvatiti zlonamjerno, ali Vlada je tu da donosi odluke i preuzima odgovornost", rekao je Čačić i dodao da se ne radi o novim radnim mjestima.

"Vi morate imati svoje ljudi, po stoti put ponavljam. Ne mogu biti trener, ako mi bekove i halfove postavlja ulica. Ja postavljam bekove i halfove, ako se od mene očekuje rezultat i ja za njih odgovaram. I to je sve. Dakle, ovo su bekovi i halfovi", izjavio je Čačić.

Čačić: Clean start će dati smjernice za otpuštanja!

Clean start - dubinska analiza financijskog stanja u državnim i javnim tvrtkama i dijelu državne uprave dat će smjernice i za otpuštanja, potvrdio je potpredsjednik Vlade Radimir Čačić.

"U određenoj mjeri da. Ništa precizno, ali u globalu naravno da se znaju naznake nuđenih restrukturiranja", rekao je Čačić.

Za taj je projekt Vlada jučer odlučila izdvojiti oko 3,8 milijuna kuna, a Čačić tvrdi da je to vrlo blizu njegove procjene. "Kao što se sjećate ja sam svojedobno govorio da se vrijednost jednog takvog projekta u grubo mjeri oko 6 milijuna eura i da sam siguran da svatko tko je zainteresiran da uđe u taj projekt će biti spreman to ponuditi za okvire od nekakvih 5-6 milijuna kuna. Sad se pokazuje da je okvir 4 milijuna kuna. Čini mi se da sam bio dosta precizan", izjavio je Čačić.

Vrlo brzo odluka o imenovanjima u NO INA-e

Odluka o imenovanju Radimira Čačića i Slavka Linića u Nadzorni odbor INA-e još nije donesena, ali će se to dogoditi uskoro. Izjavio je to pvi potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić.

"Nije donesena, ali bit će relativno brzo. Moramo brzo donositi odluke jer se ide na skupštinu pa moramo poslati prijedloge,a da bi poslali prijedloge moramo donijeti odluku", rekao je Čačić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.