Dobio opomenu pred otkaz zbog pauze od 8 minuta, a radi u tvrtki koja mjesecima nije platila radnike

Foto: Facebook/Živi zid

UHLJEBI u Saboru i oni postavljeni putem raznih političkih, obiteljskih i inih veza na svojim su radnim mjestima zaštićeni kao svete krave, no kada se o običnom čovjeku radi - nema prepreka gaženju svih, pa i osnovnih radničkih i ljudskih prava.

Na Facebook stranici Živog zida objavljena je fotografija opomene pred otkaz, koju je radnik sisačkog Metalinga primio u ljeti prošle godine, zbog toga što je uzeo pauzu od punih 8 minuta, kako bi obavio fiziološke potrebe, piše u opisu slike.

Zatečen od strane tehničkog direktora

Posljednju opomenu pred otkaz zbog povrede obveza iz radnog odnosa potpisao je Direktor Metalinga, Davorin Živković.

"Dana 16.7.2014. ste napravili pauzu između 6:55 i 7:03 i grupnog okupljanja na koji niste imali pravo a zatečeni od strane tehničkog direktora koji vas je već nekoliko puta upozoravao o zabrani takvog načina korištenja radnog vremena. Radnik se upozorava da se mora pridržavati obveza iz radnog odnosa", stoji u opomeni.


Podsjetimo, u sisačkom Metalingu prije deset dana počela je obustava rada, odnosno štrajk radnika. Ljudi jednostavno više ne žele raditi bez plaće. Otprilike 140 zaposlenika svoj zarađen novac nije vidio već mjesecima, stoga štrajkati planiraju sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi, a to je isplata plaća za veljaču i ožujak ove godine. Traže i ostvarenje drugih prava iz kolektivnog ugovora.

Radnici Metalinga mjesecima nisu vidjeli plaću na računu

"Već dugo imamo punu zaposlenost. Završili smo montažne radove na elektrani u Babinoj Gredi, privodimo kraju radove na zahtjevnoj montažnoj konstrukciji krovišta nove zagrebačke zračne luke, a postavili smo i krovište na sisačkoj tržnici. Imamo i ugovorene nove radove, pa smo upravo trebali započeti remont čeličane talijanskog ABS-a. Međutim, izgleda da nam je uprava nesposobna naplatiti obavljene radove. Sumnjivo je i osnivanje tvrtke kćeri Metaling - inženjering, koja navodno više ne radi, ali smo se kod nje pojavljivali kao podizvođači, iako smo trebali biti glavni izvođač", rekao je glavni sindikalni povjerenik Tihomir Sović na dan kad je započeo štrajk.

Metaling, ranije u sastavu sisačke željezare, afirmirana je tvrtka, čiji su stručnjaci projektirali, proizveli i montirali krovište stadiona na Poljudu, Cibonine dvorane u Zagrebu i brojne druge objekte.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.