Drama u Diokiju: Žajgar i dalje blokira ulaz u Upravu

RADNIČKO vijeće Diokija odlučuje što dalje nakon najave Vlade da će pokušati prekinuti šestomjesečnu agoniju te petrokemijske industrije. "To znači da inzistiramo na isplati plaća i otpremnina i da proces restruktiriranja i konsolidacije Diokija treba završiti do 31. ožujka", rekao je ministar rada Mirando Mrsić nakon jučerašnjeg sastanka s predstavnicima radnika Diokija te najavio da bi se trebao postići dogovor s najvećim vjerovnicima - bankama, HEP-om i Inom, na način da se dugovi pretvore u vlasničke udjele.

No, ako radnici ne pristanu na ponuđeno ne isključuje se niti potpisivanje punomoći za stečaj. U Diokiju jutros mučna atmosfera.

Zaposlenik Boris Žajgar drugi dan blokira ulaz Upravi. To onemogućava potpisivanje Kolektivnog ugovora o zbrinjavanju 300-ak radnika do kraja ožujka, za Media servis kaže član Stožera za obranu Diokija Bojan Kovačić.

"Stav većina je taj da se ipak čeka taj 31. ožujka pošto nismo u opciji očito raditi i dogovoriti se s Inom. Dakle, dva pogona idu na zatvaranje, a 320 ljudi idu na zbrinjavanje, idu na burzu. Ostali što mogu raditi - radit će. Dakle, čekamo taj plan restrukturiranja", istaknuo je Kovačić.

Proizvodnja na Žitnjaku prekinuta je u rujnu kad je Ina prekinula isporuku etana zbog duga od 117,2 milijuna kuna. Nastavak proizvodnje zasad je vjerojatan u Dini Omišalj, Diokijevoj tvrtki kćeri, kojoj je HEP pristao deblokirati račun.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.