Dva prijevoza hitne medicinske pomoći s Dugoga otoka: Spašena Talijanka i Latvijac

Ilustracija: FAH

TALIJANSKA državljanka (rođena 1988.) na zahtjev mjesne liječnice prevezena je u nedjelju službenim plovilom hitne medicinske pomoći iz mjesta Sali na Dugom otoku u Sukošan, gdje su je na daljnje medicinsko postupanje preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Zadar, priopćilo je Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture (MPPI).

MPPI navodi kako je Talijanka službenim plovilom u 13,15 sati uz liječničku pratnju prevezena iz Sali, Dugi otok u Sukošan, gdje su je preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Zadar.

Spašen i teško ozlijeđeni Latvijac

Djelatnici salske Lučke ispostave u 16.00 sati u uvali Telaščica preuzeli teže ozlijeđenoga latvijskog državljanina (rođen 1963. godine) na službeno plovilo te ga prevezli u u Zadar, kamo su, kako navodi MPPI, pristali u 17,15 sati, kada su pacijenta u postupanje preuzeli djelatnici zadarske Hitne medicinske pomoći.

U nedjelju u 15,10 sati djelatnici Županijskoga dojavnog centra 112 Zadar proslijedili su poziv u pomoć zbog ozljeđenoga člana posade strane motorne jahte naziva "Like a breeze" koja se tada nalazila na pozicji uvale Telaščica na Dugom otoku, a nakon toga je Središnjica u koodrinaciji s nadležnom Lučkom ispostavom Sali pokrenula akciju hitnoga medicinskoga prijevoza.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.