Dva sata drame u Beogradu: Francuzi usred dana oteli dvogodišnjakinju, uhićeni na autocesti

Foto: RTS, privatni album, Video. Youtube, N1, Večernje novosti

DANAS oko podneva u beogradskom naselju Braća Jerković odvijala se prava drama. Sivi BMW rumunjske registracije zaustavio se pokraj majke koja je šetala s dvogodišnjom djevojčicom. Muškarac je ženu izudarao i oteo joj dijete te su u automobilu odjurili dalje, piše srpski portal Blic.

S otmičarem je bila plavokosa djevojka, a cijeli grad je blokirala policija.

Oteta djevojčica je spašena nakon dvosatne potjere, a otmičari su uhićeni kada su pokušali proći preko naplatne rampe kod Šimanovaca na autocesti Beograd-Zagreb.


Nakon uhićenja otmičara policija je poslala fotografiju djevojčice ocu koji je potvrdio da je riječ o njegovoj dvogodišnjoj kćeri.

Srpski ministar unutarnjih poslova potvrdio je u petak da je policija uhitila troje francuskih državljana koji su oko podneva u Beogradu oteli jednu dvogodišnju djevojčicu i s pripremljenom putovnicom pokušali je odvesti iz Srbije.

“Uhićeni francuski državljani imali su originalne francuske putovnice i od ranije su poznati francuskoj policiji”, rekao je Nebojša Stefanović u dnevniku Radio-televizije Srbije (RTS) nakon popodnevne akcije. Kako je večeras priopćilo ministarstvo unutarnjih poslova Srbije francuski državljani M. S. (45), S. A. G (50) i Š. E. K (25) uhićeni su i osumnjičeni za trgovinu ljudima.

Otmičari imali putovnicu sa slikom slične djevojčice

Akciji uhićenja prethodila je dramatična potjera, a policija je zapriječila sve izlaze s autocesta prema Mađarskoj i Hrvatskoj u potrazi za sivim BMW-om koji su opisali očevici otmice.

Dva sata poslije otmice u beogradskom naselju Braće Jerković, otmičari su probili rampu na naplatnoj postaji Šimanovci na auto-cesti Beograd-Zagreb, da bi ih nekoliko trenutaka kasnije zapriječila prometna policija i iz automobila spasla neozlijeđenu otetu djevojicu.


“Tijekom potjere policajci su primjetili da su otmičari u jednom momentu pokušali izbaciti dijete, preko ograde, pored autoceste i nastaviti dalje. Srećom, brzom intervencijom policije, koja ih je na vrijeme sustigla i opkolila, izbjegnut je najstrašniji scenariij i dijete je neozlijeđeno”, rekao je ministar Stefanović.

U automobilu je, prema informacijama MUP-a Srbije, nađena i putovnica s fotografijom djevojčice slične dobi s kojom su, kako se pretpostavlja, otmičari kanili odvesti dijete iz Srbije.

Djevojčicu je, ubrzo nakon što su otmičari uhićeni, preuzeo otac.

Majka se borila, otmičari je ozlijedili

Prema tvrdnjama očevidaca, dvogodišna djevojčica bila je u naručju majke kad ju je u petak oko podne, dok su se vraćale iz trgovine, sustigao muškarac star oko 45 godina, odgurnuo majku i otrgnuo joj dijete, te pobjegao u BMW-koji je vozila žena plave kose.

Majci djevojčice, koja je pokušala otvoriti vrata automobila, otmičari su ozlijedili prste i šaku.

Prve informacije upućivale su na dvoje otmičara, a ispostavilo se da ih je troje, pa se s velikom pozornošću očekuju prvi detaljniji rezultati istrage koju je srbijanska policija započela s francuskim kolegama.

Beogradski mediji javljaju kako su, navodno, svo troje uhićenih već odavno poznati francuskoj policiji po kaznenim djelima.

Večernje novosti objavile su i snimku nadzorne kamere na kojoj se vidi kako se srebrni BMW okrenuo na cesti,. valjda kada su ugledali majku i djevojčivu, te polako krenuo cestom. krzo 15-ak sekundi na video se vidi kako ljudi trče.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.