Epilog krvavog prosvjeda u Mariboru: Ozlijeđeno desetak prosvjednika i 7 policajaca, privedeno 27 osoba

Foto: Boris Kovačev/Cropix

DAN nakon velikog prosvjeda u Mariboru, jednog od najvećih od samostalnosti Slovenije, zbrajaju se štete, ali i žrtve nasilnih demonstracija. Prema neslužbenim informacijama slovenskih medija, u nasilnim sukobima policije i demonstranata ozlijeđeno je 10 osoba, privedeno ih je 27, a ozlijeđeni su i pripadnici policijskih snaga, točnije, njih sedmero.

Oko 10 tisuća prosvjednika izašlo je jučer na ulice Maribora kako bi zatražilo ostavku gradonačelnika tog grada Franca Kanglera. Prosvjedi su se ubrzo pretvorili u krvave nemire. Nakon što je uništeno nekoliko automobila među kojima su bili i službeni policijski, a masa krenula prema osiguranju, upotrijebljen je suzavac kako bi se rastjeralo prosvjednike.

Pucale su petarde, zapaljeni su plakati s likom gradonačelnika, a na kraju pred gomilom su stradala i pročelja zgrada. "Najteže je bilo kada su prosvjednici željeli ući u zgradu općine gdje ih je zaustavio kordon policije. Letjele su petarde, rakete i ostala pirotehnička sredstva kako bi se probio policijski lanac", riječi su izvjestitelja s državne slovenske televizije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.