Fašizam se razbuktava: Portal Dnevno nakon Srba i gayeva krenuo i na Židove

Screenshot: Dnevno.hr

"ŽIDOVI upravljaju ovim svijetom, sada znamo i zašto! Najužasnije demonske provale skrivaju se u njihovoj svetoj knjizi Talmud!" Napisao Adolf Hitler? Ne, portal Dnevno.

Riječ je o profašističkom uratku objavljenom danas na tom portalu, koji slovi za glasilo ekstremne desnice, a poslužio je i za propagandu udruge "U ime obitelji". 

"Postoje zapisi koji govore kako su u Hitlerovoj sjeni stajali upravo Židovi, postoje i tvrdnje kako su oni osmislili komunizam te da su iza svakog totalitarnog sustava u svijetu bili oni. Oni na ovoj planeti uživaju bogatstvo, moć i kontrolu. Nama kršćanima to treba biti jasno jer smo mi itekako svjesni tko je knez ovoga svijeta te kome Židovi služe", citat je iz tog teksta kojeg se ne bi posramila ni klupa iz Nürnberškog procesa.
 
Nakon objave Indexa, uplašeni urednici portala Dnevno u strahu od kaznenog progona uklonili su tekst, no Google pamti: link na cache.
 
Portal Dnevno do sada je svoje posjetitelje huškao protiv Srba i homoseksualaca.
 
"Očito je logika ove vlasti ovakva: dajmo djecu pa ćemo vidjeti jesu li njihove nove "tatice" pedofili. Ma što vam 'naša' vlast tvrdila, čista logika i statistika su neumoljivi – većina starijih homoseksualaca bili su, jesu i bit će skloni malim dječacima", članak je koji je napisao još jedno vrlo pero ovog wannabe glasila Danijel Vuinac.
 
Od komentatora prednjači i zaboravljeni glumac Božidar Alić koji redovno dobija mjesto u ovom glasilu. Primjerice za Alića premijer, predsjednik i ministri su ništa drugo nego - sotonisti.
 
 
"Niti ove Sotonine sluge, koje sebe nazivaju trećim predsjednikom, premijerom, ministrima... Ministranti su to Zloga. Jednako mrze, kao i pobijeđeni sotonisti 91. Ovi koji su trenutno na vlasti, nemaju ni trunčice ljudskosti, niti bilo kakovog znanja osim grohotne mržnje prema Hrvatskoj, Vukovaru i nama Hrvatima", pisao je Alić 27. studenog ove godine s naslovom "Ustanite, Hajdemo". Za Alića predsjednik Josipović cijedi "otrovnu slinu", a ministrica Pusić je "flundra". 
 
U Hrvatskoj za ustaše, u Srbiji za četnike
 
Kao što u Hrvatskoj zarađuju na gluposti hrvatske ekstremne desnice, u Srbiji isti portal zarađuje na gluposti srpske ekstremne desnice.
 
Tako je Dnevno na svojoj .rs domeni nedavno istovremeno u Hrvatskoj slavio, a u Srbiji kritizirao Šimunića.
 
 
Tko se krije iza Dnevnog
 
Iza dnevno.hr stoji tvrtka "Portal dnevno d.o.o", direktora Silvia Čižmaka. Osnivač tvrtke je Chic Turizam d.o.o., blokirana tvrtka koja je prošle godine imala minus od 300 tisuća kuna. Direktor te tvrtke je Nikica Gović, a riječ je o bivšoj tvrtki kontroverznog poduzetnika Michaela Ljubasa za kojeg se pretpostavlja da s financijama stoji iza ovog projekta. 
 
Riječ je o čovjeku koji je krajem prošle godine dugovao najmanje 70 milijuna kuna duga državi. 
 
"Na listi 50 najvećih poreznih dužnika u Zagrebu čak su tri tvrtke povezane s poduzetnikom Michaelom Ljubasom. Tako je Jadran d.d. dužan 23,1 milijun kuna, Jadran-produkt d.o.o. duguje 20,2 milijuna, a Elektropromet d.d., u kojem su Jadran-produkt i Ljubas osobno vodeći dioničari, duguje 19,2 milijuna kuna. Pribrojimo li tu i tri milijuna kuna poreznog duga tvrtke Jadran-interijeri d.o.o., dva milijuna kuna duga tvrtke Jadran-građenje d.o.o. te 600.000 kuna duga tvrtke JG-Stanovi Lanište d.o.o., proizlazi da samo tih šest s Ljubasom povezanih tvrtki duguje 68,2 milijuna kuna, i to najviše na ime PDV-a, ali i za doprinose za obavezna osiguranja, porez i prirez na dohodak, porez na promet nekretninama, porez na dobit", napisao je Poslovni dnevnik.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.