GONG-u odgovorili da je to poslovna tajna: HRT skriva koje su odvjetničke urede angažirali i koliko im plaćaju!

NAKON slučaja "bacanje stolca" i opomene pred otkaz HRT-ovoj pravnici Silviji Žužul jer se drznula pitati Upravu zašto HRT masno plaća 24 različita odvjetnička društva dok ona na svome poslu sjedi besposlena, pitanje na tu temu HRT-u je uputio i GONG. Konkretan odgovor nisu dobili.

"Sljedeći korak je žalba Agenciji za zaštitu osobnih podataka pa ćemo vidjeti hoće li se klupko početi razmotavati!"

"Tražili smo od HRT-a popis odvjetničkih ureda koji pravno zastupaju HRT i iznose koje im je HRT platio za pravne usluge od 1. siječnja 2010. do 11. svibnja 2012. godine. Evo što su nam se usudili odgovoriti: `HRT više nije obveznik Zakona o pravu na pristup informacijama. Međutim, neovisno o Zakonu o pravu na pristup informacijama, podaci koje tražite sadržani su u nalazu Interne revizije te su kao takvi klasificirani kao poslovna tajna. S obzirom na navedeno, nažalost, ne mogu Vam dati informacije koju tražite`", izvijestili su iz GONG-a.

Na svojim službenim Facebook stranicama GONG je objavio i kako HRT interpretira zakon kako im u danom trenutku padne na pamet: "Prije dva tjedna smo im također uputili zahtjev prema ZPPI-u na koji smo DOBILI odgovor! U međuvremenu su, očito, promijenili tumačenje Zakona".

"Sljedeći korak je žalba Agenciji za zaštitu osobnih podataka pa ćemo vidjeti hoće li se klupko početi razmotavati!", poručili su iz GONG-a.

7.000 kuna za odvjetničko mišljenje e-mailom dok pravna služba HRT-a sjedi besposlena

O ogromnim svotama koje HRT isplaćuje odvjetničkim uredima na prije nekoliko dana održanoj sjednici saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije progovorila je i potpredsjednica Ogranka HND-a na HRT-u Sanja Mikleušević Pavić, koja je između ostalog kazala kako je pravnica Silvija Žužul napadnuta i disciplinirana opomenom samo zbog pitanja Upravi zašto HRT plaća 24 različita odvjetnička društva dok ona na svome poslu sjedi besposlena, te kako je u jednoj situaciji HRT platio čak 7.000 kuna za odvjetničko mišljenje putem elektroničke pošte.

Među imenima odvjetničkih ureda za koje je s Prisavlja ranije Indexu potvrđeno da ih je HRT angažirao su odvjetnička društva Hanžeković, Radaković & Partneri, Leko i partneri, Madirazza i partneri, Owens i Houška te odvjetnički ured Cenić, iza kojeg stoji sestra Dijane Čuljak, Maja Cenić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.