Grad Sisak putem Ustavnog suda i DORH-a od Janafa želi naplatiti 54 milijuna kuna komunalnih doprinosa

GRADONAČELNIK Siska Dinko Pintarić javnosti je priopćio kako Grad Sisak putem Ustavnog suda i DORH-a od Janafa traži naplatu komunalnog doprinosa u iznosu od 54 milijuna kuna, za izgradnju pet spremnika na Terminalu u Sisku:

"Grad Sisak od Ustavnog suda Republike Hrvatske i Državnog odvjetništva Republike Hrvatske traži donošenje odluka o obvezi Janafa da Gradu Sisku plati iznos od 54 milijuna kuna komunalnog doprinosa za izgradnju pet spremnika na Terminalu u Sisku.

Kao gradonačelnik Grada Siska podnio sam Ustavnom sudu RH Prijedlog za pokretanje postupka ocjene suglasnosti s Ustavom i zakonom Pravilnika o izmjeni i dopuni pravilnika o načinu utvrđivanja obujma građevine za obračun komunalnog doprinosa.

DORH-u sam podnio Prijedlog za podnošenje zahtjeva za izvanredno preispitivanje zakonitosti pravomoćne presude Upravnog suda.

Naime, prilikom donošenja Pravilnika Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva je postupilo protivno zakonima i pravilima struke što potvrđuju i ekspertna mišljenja četiri vodeća stručnjaka Građevinskog fakulteta i Fakulteta strojarstva i brodogradnje te mišljenja i vještačenja ovlaštenih sudskih stručnjaka i vještaka.

Suština svih ovih mišljenja je da su spremnici JANAF-a zatvorene građevine po svim tehničkim karakteristikama pa je Upravni odjel za komunalne djelatnosti Grada Siska, sukladno tome, ponovno izdao rješenja za komunalni doprinos istovjetna onim prvotnim u iznosu od 54 milijuna kuna.

Podnošenje prijedloga Ustavnom sudu Republike Hrvatske i DORH-u samo je još jedan u nizu poteza kojima Grad Sisak želi ostvariti svoje zakonsko pravo na naplatu komunalnog doprinosa u iznosu od 54 milijuna kuna, koji su nezakonito i protiv ustavno oduzeti ovom gradu"
.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.