"Građani glasaju protiv": Dan je počeo rušenjem novinarskih sloboda, a završio rušenjem ljudskih prava!

Foto: Hina

U STOŽERU "Građani glasaju protiv" razočarani su prvim rezultatima referenduma o ustavnoj definiciji braka kao zajednici muškarca i žene, a koji pokazuju da je gotovo duplo više onih koji su glasali ZA u odnosu na one koji su glasali PROTIV.

U stožer Građani glasaju protiv stigli su brojni poznati poput Sanje Sarnavke, Urše Raukar, Bojane Gregorić, Zorislava Antuna Petrovića, Mirele Holy, Berta Šalaja, Hrvoja Hrabaka, Vilija Matule, Marine Škrabalo, Jelene Berković, Dragana Zelića, Duje Prkuta...

Duje Prkut iz GONG-a i kampanje "Građani glasaju protiv" komentirao je za Novu TV prve rezultate DIP-a, objavljene u 20 sati.

"Ono što prvo upada u oči je niska izlaznost, što pokazuje da ovo nije pitanje vrijedno referenduma. Nastojali smo pokazati da po prvi puta imamo napad na demokraciju i ljudska prava", kazao je Prkut.

"Ovo je mrlja koju nosimo svi mi, čak i oni koji su glasali protiv. Ono što najviše boli je da ovo predstavlja napad na osnovne slobode i ljudska prava. Oni koji su glasali ZA moraju biti svjesni svih konsekvenci koje ovaj referendum sa sobom nosi", dodao je i zaključio:

"U ime obitelji" se koristilo višerazinsku manipulaciju. Dan je počeo urušavanjem novinarskih sloboda, a završio urušavanjem ljudskih prava".

Zelić: Slaba izlaznost pokazuje da građane ne zanima ovaj referendum

laba izlaznost pokazuje da građane ne zanima ovaj referendum, prokometirao je nakon zatvaranja birališta izvršni direktor GONG-a Dragan Zelić DIP-ove podatke do 16 sati o odazivu svega 26,7 posto birača na referendumu o ustavnoj definiciji braka.

"Ovakav odaziv je poruka gospođi Markić da je građanima 'puna kapa' njezine inicijative u ovim kriznim vremenima", izjavio je Zelić novinarima u referendumskom stožeru inicijative "Građani glasaju protiv".

Građanima koji nisu izašli na referendum, a bili su "protiv" Zelić je poručio da trebaju biti svjesni svoje odgovornosti jer su možda odluku prepustili onima koji su glasali "za".

Ovakav slab odaziv poruka je Željki Markić da se više ne upušta u slične inicijative, ali i cijelom društvu i državi da usmjere energiju u puno pozitivnije stvari koje su nam potrebne, u rješavanje nagomilanih gospodarskih i socijalnih problema, rekao je Zelić u stožeru u kojem rezultate referenduma čeka velik broj medija i predstavnika civilnih udruga okupljenih u inicijativu "Građani glasaju protiv".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.