HDZ-ovi "novinari" pratili novinarku Nacionala pa izmislili da Manolić radi za SDP

Screenshot: Direktno.hr

FOTOGRAFIJA novinarke na kojoj se vidi da zapisuje riječi svog sugovornika za svakoga bi bio dokaz da novinarka radi svoj posao. Za svakoga, osim za novinare i urednike portala Direktno.hr koji su tako u fotografiji novinarke Nacionala Orhideje Gaure Hodak s Josipom Manolićem prepoznali spregu ni manje ni više nego SDP-a i tjednika Nacional. 

> Karamarko pred Manolićevim optužbama pobjegao sve do Kanade

Štoviše, zaključili su kako ta redakcija piše po nalogu vladajuće stranke. Članak u kojem su navedene tvrdnje iznesene nije potpisan, odnosno stoji Autor: direktno.hr. Članak nema ni jednog dokaza, ni sugovornika, a u naslovu sugerira ekskluzivan sadržaj. No, krenimo redom.

Cijeli slučaj prijavljen policiji


Orhideja Gaura Hodak, zamjenica glavnog urednika Nacionala, u srijedu navečer u petoj policijskoj postaji u Zagrebu prijavila je policiji pokušaj zastrašivanja, kao i sumnje da su nju i Josipa Manolića najmanje dvije osobe tajno pratile. Naime, Gaura Hodak autor je intervjua s Josipom  Manolićem, a u kojem je Manolić optužio šefa HDZ-a Tomislava Karamarka da je bio doušnik Udbe.

Gaura Hodak jučer se sastala s Manolićem da bi nastavila svoje novinarsko istraživanje, a u lokalu gdje su se sastali primijetili su dvije sumnjive muške osobe. Jedan od njih ih je fotografirao, a fotografija je vrlo brzo nakon toga objavljena na portalu Direktno.hr uz naslov: "EKSKLUZIVNO Krizni štab u SDP-u: Manolić na Iblerovom dogovorio napade na HDZ".

"Direktno.hr je u posjedu ekskluzivne fotografije na kojoj je vidljiv Josip Manolić s Nacionalovim novinarima kako im diktira u pero na Iblerovom trgu dogovorene rečenice", osvanulo je na naslovnici ovog portala bliskog HDZ-u.

Urednik portala Direktno šuti

Na pitanja zašto članak nije potpisan i kako fotografija na kojoj je novinarka s Manolićem može biti ikakav dokaz da Manolić i SDP koriste Nacional za napade na HDZ, urednik portal Direktno.hr Neven Pavelić nije htio odgovoriti.

Poslali smo upite još jutros, no i dalje smo bez odgovora. Podsjetimo, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nedavno je imenovao Miljenka Manjkasa svojim glavnim savjetnikom za medije. Manjkas je na to mjesto došao s pozicije direktora i osnivača portala Direktno.hr. 

Leković: Bez argumenta, bez dokaza i s izvlačenjem konteksta


Predsjednik HND-a Saša Leković potvrdio je kako je cehovsko udruženje novinara zaprimilo pritužbu redakcije Nacionala. 

"Na žalost to sve više postaje praksa kako idemo sve bliže parlamentarnim izborima. Mediji optužuju druge medije da obavljaju prljave političke poslove. No u ovom i sličnim slučajevima to se radi bez ikakvog argumenta, bez ikakvih dokaza, konfabulira se sadržaj te se stvari izvlače iz konteksta. To je nedopustivo!", kaže za Index Saša Leković prvi čovjek Hrvatskog novinarskog društva dodajući kako ovakvi napadi postaju sve veći trend. Leković je u razgovoru za Index najavio i posebno priopćenje HND-a koje će se baviti ovim i sličnim slučajevima.

Jelinić: Gadi mi se sve to

Glavni urednik Nacionala Berislav Jelinić kaže kako je novinarka Gaura Hodak uznemirena ovakvim događajem.

"To je taj hibridni pojavni oblik novinarstva kakav njeguje portal Direktno.hr. Ja se mogu i ne moram slagati s kolegama koji rade u nekom mediju, no ne pada mi na pamet da šaljem svoje ljude da prate druge novinare, fotografiraju, a onda objave hrpu neistina i budalaština", rekao je za Index Jelinić dodajući kako mu se cijela situacija zapravo gadi. 

 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.