HND: Nakon optužnice DORH-a krajnje je vrijeme da maknete Hloverku Novak Srzić s ekrana!

OGRANAK HND-a na HTV-u i izvršni odbor HND-a na HTV-u, objavio je danas otvoreno pismo povodom novopodignute optužnice Županijskog državnog odvjetništva protiv direktora programa Nova-e TV, Siniše Svilana. Naime, članovi HND-a upozoravaju kako je prema tvrdnjama Državnog odvjetništva stoji kako je Hloverka Novak Srzić, u to vrijeme, kao i danas, uposlenica HRT-a, kao i da u optužnici stoji da je "od 'Core medija' preko računa primila novac za usluge scenarija emisije 'U sridu'“.

Spominje je optužnica kao zaposlenicu HRT-a

"Ako je tvrdnja Državnog odvjetništva točna, Hloverka Novak Srzić prekršila je nekoliko odredbi važećeg Statuta, Pravilnika i Etičkog kodeksa HRT-a. Podsjećamo vas da smo već, još u prosincu 2011. i 06. travnja 2012. poslali molbe slična sadržaja, sa sličnim upitom, izražavajući zabrinutost, u kojima smo istakli kako: 's obzirom na učestale optužbe o korupciji na račun djelatnice HTV-a Hloverke Novak Srzić te na njezin kontinuirano negativan imidž u javnosti, vas molimo da razmislite o mjeri kojom bi neko vrijeme gđa. Novak Srzić bila raspodijeljena na druge radne zadatke unutar kuće, a ti radni zadaci ne bi uključivali pojavljivanje na ekranu'", navodi se u otvorenom pismu koje je odaslano predsjedniku Uprave HRT-a Josipu Popovcu, direktor HTV-a Damiru Noviniću, glavnom uredniku HTV-a Brunu Kovačeviću te v.d. glavnog urednika IP-a HTV-a Draženu Miočiću. 

Članovi HND-a podsjećaju kako su više puta upozoravali da je Hloverka Novak Srzić bila u sukobu interesa tajno radeći za druge televizije. To je dokazalo i nedavni novi iskaz Vladimira Šelebaja Saliera koji potvrđuje sve ono na što su godinama upozoravale različite nevladine udruge, neovisni novinari te sami novinari HTV-a i Ogranak HND-a na HTV-u.

Moderira rasprave o korupciji, kriminalu i sukobu interesa


Na Prisavlju misle kako bi za HTV bilo produktivno da osoba takvog negativnog ugleda u javnosti barem na neko vrijeme bude raspodijeljena na druge radne zadatke unutar kuće što ne uključuje vođenje emisije „Otvoreno“ niti moderiranje bilo kakvih javnih rasprava s temama koje se tiču korupcije, kriminala i sukoba interesa.

"Paradoksalno je da Hloverka Novak Srzić vodi takve emisije dok Uskok i DORH ispituju djelatnike HTV-a o njezinim mogućim kriminalnim radnjama. Ovime ne prejudiciramo odgovornost same Hloverke Novak Srzić već molimo nadležne urednike HTV-a da naša kuća dodatno ne srozava svoj ugled te za voditelje najistaknutijih emisija postavlja novinare koji ni na koji način nisu u javnosti percipirani kao sudionici korupcionaških afera", podsjeća se u otvorenom pismu u kojem se naglašava kako sada, kada je optužnica Državnog odvjetništva u slučaju Siniše Svilana, činjenično navela Hloverku Novak Srzić, kao osobu koja je primala novac za scenarij emisije koja se emitirala na privatnoj, konkurentnoj televiziji, u vrijeme dok je bila uposlenica HRT-a,  smatraju da se Uprava HRT-a mora jasno odrediti prema uposlenici, čije ime stoji u optužnici
Državnog odvjetništva. Kako navode, dosadašnje ignoriranje ovakve molbe s obrazloženjem da Uprava nema takve informacije o rečenim postupcima uposlenice Hloverke Novak Srzić postaje u potpunosti neopravdano.

Sada je sve javno

"Prije svega, jer je optužnica Državnog odvjetništva javno obznanjena te kao takva, ukoliko je dostupna svim medijima u Hrvatskoj, posve je sigurno da mora biti dostupna i Upravi tvrtke u kojoj radi osoba, čije se ime u njoj izrijekom spominje, u svojstvu kršitelja – ako ne zakona – onda sigurno važećih Statua, Pravilnika i Etičkog kodeksa HRT-a", stoji u otvorenom pismu. Članovi HND-a mole da u svrhu sprečavanja daljnjeg narušavanja ugleda i nanošenja daljnje štete HRT-u, u što kraćem roku vrh HTV-a pozitivno odgovori na ovu molbu i što hitnije provede predložene mjere prema Hloverki Novak Srzić.

Hloverka Novak Srzić: Moje ime nije u utuživom kontekstu

"Moje ime se ne spominje ni u kakvom utuživom kontekstu. To su sve laži", kratko je prokomentirala Hloverka Nova Srzić za Index.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.