Hillary Clinton "umorna" i odlazi iz visoke politike?

AMERIČKA državna tajnica Hillary Clinton izjavila je kako je emotivno izmorena od stresnog života unutar političke arene u kojoj djeluje posljednjih 20 godina te je rekla da želi napustiti visoku američku politiku, demantirajući tako spekulacije kako će ostati na položaju u slučaju da Barack Obama osvoji drugi predsjednički mandat.

Clinton je djelatnicima State Departmenta rekla kako je spremna za odmor i da uopće ne obraća pažnju na debate republikanskih predsjedničkih kandidata, prenosi USA Today.

Dodala je kako želi saznati koliko je točno umorna nakon što se posljednja dva desetljeća politikom bavila kao Prva dame SAD-a,  zatim kao senatorica, pa perspektivna predsjednička kandidatkinja i naposljetku kao najviša američka diplomatkinja.

Kako je rekla za vrijeme sastanka, na svom trenutnom položaju sigurno će ostati dok predsjednik za vršenje te funkcije ne imenuje nekog drugog, a taj bi se prijelaz mogao dogoditi u slučaju da Obama ponovno pobjedi na izborima.

No, ostavila je otvorena vrata za mogućnost povratka, dodajući kako to "kažu svi kada napuštaju svoj posao", čime je izazvala smijeh prisutnih. I sama Clinton svjesna je da je nadasve neuobičajeno da neki političar na tako visokom položaju ne sudjeluje u predizbornim zbivanjima, ali isto tako uživa što je udaljena od svjetala reflektora i strke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.