Hoće li se Ježić povući iz Diokija?

NADZORNI odbor Diokija danas će raspravljati o sudbini pogona na Žitnjaku. U Sindikatu kemije, energetike i nemetala Hrvatske imaju naznake da će na sjednici doći do smanjivanja temeljnog kapitala Diokija i promjene Uprave.

Čelnik EKN-a Ivan Tomac kaže da bi se povlačenjem većinskog vlasnika Robert Ježić otklonile dvojbe da diktira uvjete preuzimanja Diokija. "Sada imamo pravi moment da uključivanjem države, odnosno HEP-a u vlasničku strukturu, da se stvaraju pretpostavke da Dioki, pored svih igara, može preživjeti traume koje sada doživljava. Ali sve ovisi opet koliko je snažna politika i naš utjecaj da zaštitimo strateške interese Hrvatske", rekao je Tomac.

Vlada je, podsjetimo, obećala da će do kraja ožujka pokušati prekinuti agoniju Diokija dogovorom s najvećim vjerovnicima - Inom, HEP-om i bankama. U međuvremenu, treći dan nastavlja se radnička blokada ulaza u Upravu na Žitnjaku.

Ogorčeni radnici poručuju da nisu krivi za loše poslovne odluke dosadašnje Uprave i nadaju se da će Vlada ispuniti obećano i pomoći Diokiju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.