Izgorjela tvornica parketa kod Požege, eksplodirale plinske boce: "Morali smo čuvati živu glavu"

U POŽARU koji je jutros oko 5 sati izbio u parketariji Arambašić u Požeškoj Koprivnici kod Pleternice pogon je izgorio do temelja.

"Sve je nestalo u dva sata! Dva šlepera parketa, dva viličara, strojevi, materijal", kazali su radnici parketarije Arambašić, piše 034portal.

Eksplodiralo šest plinskih boca

Požar je izbio na objektu za proizvodnju finalnih parketa površine 600 četvornih metara. Točan uzrok požara još nije utvrđen, a sumnja se na električne instalacije. Portal 034 piše da je eksplodiralo nekoliko plinskih boca.


Na požarište je izašlo 40-ak vatrogasaca iz Pleternice, Gradca, Sulkovaca i Požeške Koprivnice. Zgrada je izgorjela do temelja. Vatrogasci su uspjeli ugasiti požar, ali još uvijek osiguravaju požarište.

"Morali smo čuvati živu glavu da ne bi netko nastradao"

"Izgorjela je pilana i tvornica parketa, dakle prerada drveta. Izgorjeli su svi strojevi, izgorio je veliki dio gotovog materijala koji je bio priređen za prodaju. Požar je zamijećen vrlo kasno, našim dolaskom na mjesto intervencije cijela zgrada je bila u plamenu. Mi nismo tu mogli ništa osim što smo mogli sačuvati objekte koji nisu gorjeli, a to smo upravo i radili", rekao je DVD Pleternica Dragutin Žnidarec.

Vatrogasci su imali problema u gašenju i zbog činjenice da su se u vatrom zahvaćenim objektima nalazile plinske boce. "Ovaj dio objekata koji je gorio, njima nije bilo spasa, a bila je opasnost i od plinskih boca koji su bili u gorućem objektu. Nismo mogli doći do njih, nismo znali gdje su, tako da smo morali čuvati živu glavu da ne bi netko nastradao", rekao je Žnidarec.

Nekoliko plinskih boca je eksplodiralo tijekom požara koji je bio teži za gašenje jer se na krovu tvrtke nalazila izolacija od katrana. No, na sreću niti jedan vatrogasac nije ozlijeđen. "Nije bilo ozljeda vatrogasaca. Bilo nas je oko 35 vatrogasaca, a potrošili smo oko 50 tisuća litara vode", zaključio je Žnidarec.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.