Javni ovršitelji USKOK-u podnijeli kaznenu prijavu protiv ministra Miljenića

HRVATSKA udruga javnih ovršitelja jučer je USKOK-u podnijela kaznenu prijavu protiv dviju službenih osoba. Iz dopisa koji je poslan medijima jasno je razaznaje kako je riječ o ministru pravosuđa Orsatu Miljeniću i njegovom tajniku Damiru Kaufmanu.

Miljenić je na pik ovršiteljima došao nakon stvaranja novog Ovršnog zakona, prema kojem će sve ovrhe odsad ići preko Fine, čime se posao javnih ovršitelja praktično čini nepotrebnim. Ministar je tad objasnio i zbog čega se inzistiralo na ukidanju javnih ovršitelja. "Zapravo, nema potrebe za uvođenje nove službe koja bi poskupila cijeli postupak za nekoliko stotina milijuna kuna. Građani bi svi morali ići preko te službe i plaćati, a s ovim omogućujemo učinkovitost i bez toga", istaknuo je Miljenić.

Zbog toga Miljenića i Kaufmana Hrvatska udruga javnih ovršitelja tereti za "povredu prava na rad i slobodni izbor zvanja u vidu uskrate prava na obavljanje javnoovršiteljske službe i prava na slobodni izbor javnoovršiteljskog zvanja svim imenovanima i prisegnutim javnim ovršiteljima u Hrvatskoj te međusobni dogovor za počinjenje navedenog kaznenog djela".

Ne samo to, nego su ovršitelji izrazili sumnju i u zloporabu položaja i ovlasti te zloupotrebu obavljanja dužnosti državne vlasti. Navode, naime, kako im je ministar prijetio "uništenjem".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.