Kalmetin odvjetnik: Demantirat ćemo sve optužbe, nema razloga za privođenje

Foto: FAH

"GOSPODIN Kalmeta je dobio rješenje o provođenju i proširenju istrage. Ja ću to rješenje dobro proučiti, naći ću se i konzultirati s njim. Sigurno je da ćemo iskoristiti naše zakonsko pravo i uložiti žalbu protiv tog rješenja. Imamo rok od osam dana, a žalba se predaje Županijskom sudu u Zagrebu", izjavio je za Index Krešimir Vilajtović, odvjetnik Božidara Kalmete.

> Bivši HDZ-ov ministar Božidar Kalmeta pod istragom Uskoka!

> Kalmeta: Lako ću dokazati da to sa mnom nema veze

"Vidim da je to nastavak ranijeg postupka, koji se vodio protiv gospodina Livakovića i drugih optuženika. Moram priznati da sam mislio da je da istraga već završila, nisu ni mediji o tome baš pisali u zadnje vrijeme. Sad vidim da očito nije", kaže Vilajtović.

"Nema razloga za privođenje"

Dodaje da je siguran da će se Kalmeta aktivno braniti od optužbi koje mu Uskok stavlja na teret. "Definitivno ćemo se braniti na način da ćemo to sve skupa demantirati. Iznijet ćemo sve činjenice i dokaze s puno vjere da možemo sve to okončati bez ikakvog podizanja optužnice", kaže Vilajtović, koji dodaje kako ne vidi nikakvog razloga za Kalmetino privođenje.

Iako Vilajtović tvrdi da nema razloga za privođenje Kalmete, Zadrom već nekoliko tjedana kruže glasine da se sprema njegovo uhićenje, što su najavili i neki lokalni mediji. U nekoliko su već navrata u zadnjih mjesec dana zadarski novinari ispred Kalmetine kuće čekali privođenje HDZ-ovog gradonačelnika, ali nisu još dočekali da mu policija i Uskok pokucaju na vrata.

"Nisam vidio da je Sapunar izravno teretio Kalmetu"

Kalmetin odvjetnik nije zabrinut zbog dijelova iskaza Josipa Sapunara koji su iscurili u Jutarnji list, a prema kojima je ovaj bivši član uprave HAC-a navodno teretio Kalmetu za korupcijske radnje.

"Čitao sam to u medijima kada je izašlo, bilo je dosta tih raznih izjava. Iz tog teksta koji je izašao ja nigdje nisam vidio da je Sapunar izravno govorio da je na bilo koji način nešto imao s Kalmetom. On upućuje na Kalmetine suradnike, ali nisam vidio da je igdje rekao da mu je Kalmeta nešto rekao da učini ili ne učini", tvrdi Vilajtović.

Kalmeta: Lako ću dokazati svoju nevinost

Podsjećamo, Uskok je priopćio da je protiv Kalmete otvorena istraga zbog "afere Remorker". Sumnjiče ga da je zajedno sa svojim bivšim suradnicima iz Ministarstva prometa Zdravkom Livakovićem i Milivojem Mikulićem te čelnicima Hrvatskih autocesta (HAC) Josipom Sapunarom i Stjepkom Bobanom iz HAC-a izvukao najmanje 30 milijuna kuna.

Novinarima u Zadru Kalmeta je povodom otvaranja istrage izjavio da su to sve "stare i poznate stvari", te da će "lako dokazati svoju nevinost".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.