Kanađani pokazali interes za ulaganje u Hrvatsku: Najzanimljiviji im projekti javno-privatnog partnerstva

Ilustracija: Danijel Soldo/Cropix

KANADSKI investitori pokazali su zanimanje za ulaganje u Hrvatsku. Najveće zanimanje izazvali su projekti javno-privatnog partnerstva Trga pravde u Zagrebu, monetizacija autocesta te projekt revitalizacije turističkog kompleksa Kupari.

U financijskom središtu Toronta održan je investicijski forum kojeg su predstavili ministri gospodarstva te poduzetništva i obrta Ivan Vrdoljak i Gordan Maras te potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore Vesna Trnokop-Tanta. Forumu je nazočio i David Orazietti, ministar za prirodne resurse u Vladi pokrajine Ontario.

Potencijalne kanadske investitore posebno je zainteresirao projekt javno-privatnog partnerstva Trga pravde u Zagrebu, s obzirom na to da je Kanada u primjeni modela javno-privatnog partnerstva među najboljim primjerima u svijetu, projekt monetizacije hrvatskih autocesta te projekt revitalizacije turističkog kompleksa Kupari.

Potpredsjednica HGK Vesna Trnokop-Tanta je potencijalnim kanadskim ulagačima predstavila neke od prednosti investiranja u Hrvatsku, s obzirom na njezino skoro punopravno članstvo u Europskoj Uniji.

"Hrvatska uskoro postaje dio jednoga mnogo većeg tržišta, a u tijeku su pregovori EU i Kanade o uspostavi režima slobodne trgovine. Te bi dvije činjenice trebale značiti dodatnu priliku za povećanje interesa ulagača u razmatranju Hrvatske kao investicijske destinacije, dakako pod uvjetom da mi u Hrvatskoj, što je moguće prije, napravimo sve potrebno kako bismo potencijalnim ulagačima, kako inozemnim tako i domaćim, ulaganja u našoj zemlji učinili atraktivnim i isplativim", istaknula je Trnokop-Tanta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.