Kolindina VIP loža: Fašisti, lopovi, ubojice...

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, HINA/POOL/Dario Grizelj/PIXSELL, screenshot: Facebook, HRT

DANAS na Markovu trgu najavljen je dolazak čak 88 izaslanstava te čitavog niza političkih i drugih uglednika koji će prisustvovati inauguraciji prve hrvatske predsjednice, Kolinde Grabar-Kitarović.

No, osim političara i religijskih čelnika koji će čestitati Grabar-Kitarović, na svečanosti će se naći i skupina osobitih gostiju.

Naime, u Kolindinoj VIP loži tako se nalaze Marko Perković Thompson, Velimir Bujanec, Tomislav Merčep, Tomo Horvatinčić, Milan Bandić, Đuro Glogoški te Josip Klemm, da nabrojimo samo neke.

Thompson: "Oj Neretvo teci iza stranu, nosi Srbe plavome Jadranu"

Marko Perković Thompson opjevao je, podsjetimo, zločine koncentracijskih logora iz vremena NDH u pjesmi "Jasenovac i Gradiška Stara" uz riječi "Oj Neretvo teci iza stranu, nosi Srbe plavome Jadranu".

> Thompson - domoljub ili fašist? Konačan odgovor je...

Uz Thompsona, u loži za posebne goste naći će se i Velimir Bujanec, kontroverzni desničar i voditelj TV emisije Bujica, osuđen na 10 mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od tri godine zbog plaćanja seksa prostitutki kokainom.

Bujanec platio prostitutku kokainom

> Bujanec priznao da je kokainom plaćao seks i nagodio se sa USKOK-om na uvjetnu kaznu

Inauguraciju će s povlaštenih mjesta pratiti Đuro Glogoški i Josip Klemm, predvodnici šatordžija koji već mjesecima prosvjeduju u ilegalno podignutom šatoru pred zgradom Ministarstva branitelja u Savskoj 66.

Prisni prijatelji Branimira Glavaša

Glogoški i Klemm širom raširenim ruku dočekali su početkom veljače povratak osuđenog ratnog zločinca Branimira Glavaša, koji je ovih dana, zajedno s HDSSB-om, dobio veliku količinu medijske pozornosti zbog javnog pozivanja na mržnju te huškanje javnosti na Milorada Pupovca putem društvenih mreža.

> Glavašev poziv na netrpeljivost: Pupovčeva mržnja prema Hrvatskoj je jedinica mjere zla

Bandić: Slučaj Agram i financiranje Željke Markić

Među posebno uvaženim uzvanicima nalazi se i Milan Bandić, protiv kojega je DORH prekjučer podigao optužnicu zbog nezakonitog financiranja Udruge "U ime obitelji", u kojemu uzrokovana šteta iznosi 308 tisuća kuna.

Usto, protiv Bandića se i dalje vodi proces u slučaju Agram, zbog kojega je određeno vrijeme proveo u Remetincu, a zabranjeno mu je i obnašanje gradonačelničke dužnosti.

> Uskok protiv Bandića podigao optužnicu zbog financiranja udruge "U ime obitelji"

Bandić je po dolasku na inauguraciju dočekan ovacijama, a dio građana iskazivao mu je podršku uz povike "Drži se!".

Merčep pred sudom zbog ratnih zločina nad civilima

Protiv  još jednog posebnog gosta inauguracije vodi se sudski proces. Naime, Tomislavu Merčepu sudi se zbog njegove uloge u ratnim zločinima nad civilima u Pakračkoj Poljani. Tužiteljstvo tvrdi kako je za zločine odgovoran Merčep te postrojba koja je po njemu prozvana "merčepovcima".

Merčepa se kao zapovjednika pričuvnog sastava MUP-a tereti za pljačku, odvođenja i ubojstva srpskih civila sa zagrebačkog, kutinskog i pakračkog područja.

> Svjedok na suđenju: Pričuvnu postrojbu MUP-a svi su nazivali "Merčepova jedinica"

Horvatinčić optužen za ubijanje dvoje Talijana gliserom

Na Markovu trgu nalazi se i Tomislav Horvatinčić, optužen da je u ljeto 2011. gliserom usmrtio dvoje talijanskih nautičara u primoštenskom akvatoriju. Još uvijek traje utvrđivanje okolnosti u kojima je Horvatinčić udario u jedrilicu te na mjestu usmrtio talijanski bračni par.

> Nastavljeno suđenje Horvatinčiću: Ne zna se je li prije nesreće pao u nesvijest

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.