Kuća im je puna zmija, uvlače im se kroz pukotine i prozore

Foto: 034 portal

"ZMIJU smo našli u ponedjeljak poslijepodne kako gmiže u kutiji za drva. Kćer koja ima dvije i pol godine ju je prva vidjela. To je bio vrisak, sva se tresla", ispričala je Katarina Jurić iz Češljakovaca 034portalu.

Zmije im se provlače kroz prozore i pukotine obiteljske kuće, vise s greda u podrumu i na tavanu. Zmija bjelica, o kojoj je najvjerojatnije riječ, je u Hrvatskoj zaštićena vrsta.


Kažu da ih je strah jer u kući imaju malo dijete. Obitelj ne zna čija je nadležnost uklanjanje zmija. Kaptolački vatrogasci rekli su im da će doći ako ih se pozove i ako Županijski centar 112 ne pronađe nekog osposobljenijeg.

Vatrogasci će ako je potrebno nabaviti opremu za hvatanje zmija

"To je isto kao što je prije bilo problema sa stršljenovima. Nisu imali koga zvati pa su zvali nas vatrogasce. Ni za to nismo bili obučeni i opremljeni. Ako nas budu zvali ići ćemo, nekako ćemo naći načina. Ne znam je li dečki u Javnoj vatrogasnoj postrojbi imaju hvataljke za zmije. Ako budemo u budućnosti imali takvih problema, morat ćemo ih dati izraditi kao što smo naručili šivanje posebnih odijela za stršljenove u Vinkovcima", odgovorio nam je Josip Svoboda, zapovjednik DVD-a Kaptol.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.